nieuws

DHL schakelt over op bakfietsen

Fietsen

DHL schakelt over op bakfietsen
Bakfietsen voor auto’s bij het koeriersbedrijf DHL. – Foto DHL

Het gebruik van fietsen en in het bijzonder bakfietsen neemt een grote vlucht bij koeriersbedrijven in Nederland en daarbuiten. De Nederlandse vestiging van DHL is inmiddels begonnen met het vervangen van een deel van het wagenpark door fietsen.

Voor het bezorgen van post en pakketten heef DHL gekozen voor de Bullit e-cargo bike van het Deense bedrijf Larry vs Harry.

Op dit moment heeft DHL al 10 procent van het wagenpark, dat zijn 33 auto’s, vervangen voor fietsen. Hiermee denkt het bedrijf de uitstoot van CO-2 met 152 ton terug te kunnen brengen. DHL realiseert met de gedeeltelijk overstap naar fietsen overigens ook een besparing van 430.000 euro op jaarbasis.

Reageer op dit artikel