nieuws

Samsung’s smartphone fiets

Fietsen

Samsung’s smartphone fiets
Samsung heeft nog geen plannen de smart bike daadwerkelijk op de markt te brengen. – Foto Samsung

In samenwerking met het Italiaanse Maestro Academy heeft Samsung een fiets ontwikkeld die voorzien is van alle mogelijk elektronische gadgets die je maar kunt bedenken. Zo is de smart bike voorzien van lasers die op de weg een baan projecteren, zodat de fietser zichtbaar is voor medeweggebruikers.

Uiteraard worden alle gadgets aangestuurd via een app op een smartphone. Deze wordt geplaatst op een magnetische mount op het midden van het stuur.

Achteruitkijkcamera

Via een open source Arduino computer maakt fiets contact met de smartphone. Zo kun de ritten worden gevolgd op het beeldscherm, kan real-time worden gezien wie verder in de buurt aan het fietsen is en uiteraard kan dit alles gedeeld worden via een sociaal platform. Een achteruitkijkcamera achterop de fiets zorgt er voor dat de fietser achterom kan kijken zonder zijn hoofd te draaien.

Samsung heeft nog geen plannen de smart bike daadwerkelijk op de markt te brengen, maar dit filmpje laat zien hoe gewild de fiets mogelijk zou kunnen worden want technologisch vernuft in combinatie met design zijn heel populair.

Uiteraard speelt de smartphone een grote rol bij deze ontwikkeling. Samsung is daarin niet de enige. Op de aankomende Eurobike, welke duurt 27 tot en met 30 augustus zullen naar verwachting meer bedrijven smartphone applicaties voor met name e-bikes presenteren.

Reageer op dit artikel