nieuws

Multicycle winnaar e-biketest 2014

Fietsen

Multicycle winnaar e-biketest 2014
De jury van Elektrischefietsen.com was zeer positief over de Multicycle Legend-E. Foto Multicycle

Het online platform voor elektrische fietsen, Elektrischefietsen.com heeft de Legend-E van Multicycle uitgeroepen als overall winnaar in de prijscategorie € 2.500 t/m € 3.499. De redactie van Elektrischefietsen.com heeft samen met het testpanel 25 verschillende elektrische fietsen met een consumentenprijs van € 700 tot € 4.000 uitgebreid getest. Naast de 25 km/h elektrische fietsen zijn er ook drie speed pedelecs getest.

Het testpanel van de website heeft gekeken naar het gebruik van de onderdelen, comfort, zithouding en de ondersteuning van de fietsen. Uit de resultaten kwam er per prijsklasse een winnaar naar voren op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding en een overall winnaar. De elektrische fietsen werden ingedeeld in verschillende prijscategorieën.

Beoordeling jury

De jury heeft de winnende Legend-E van Multicycle voor prijs/kwaliteitverhouding beoordeeld met een 8,5 en overall met een 9,5. “De zithouding en ondersteuning zijn perfect,” aldus het juryrapport. “De fiets beschikt over een helder display met veel functies. Het display kan in twee modi worden ingesteld, dit kan voor de gevorderde fietser of in de simpele modus. Ook wordt er visueel aangegeven door middel van de schakelhulp of je moet schakelen”.

De jury was eveneens zeer te spreken over de comfortabele handvatten, stille motor, net afgewerkt frame, hoge kwaliteit onderdelen, directe ondersteuning bij wegrijden, remlicht, 15 ondersteuningsstanden en een brede instap.

Andere winnaars

De totale e-bike test van de website Elektrischefietsen.com heeft een lange lijst met winnaars opgeleverd, onderverdeeld in vijf prijscategorieën. De andere winnaars zijn:

 • € 500 t/m € 1.499
  Prijs/kwaliteit: Pro E-bike Nexus 7
  Overall: E-bikez Spark One
 • € 1.500 t/m € 1.999
  Prijs/kwaliteit: Bikkel Ibee T3
  Overall: QWIC N7.1
 • € 2.000 t/m € 2.499
  Prijs/kwaliteit: Batavus Mont Blanc Easy
  Overall: Dutch-ID Tour Active
 • € 2.500 t/m € 3.499
  Prijs/kwaliteit: Sparta ION RXS+
  Overall: Multicycle Legend-E
 • Speed pedelecs t/m 3.999
  Prijs/kwaliteit en overall: Sparta E-Speed
Reageer op dit artikel