nieuws

Specialized zet in op e-bikes binnen MY 2015 gamma

Fietsen

Specialized zet in op e-bikes binnen MY 2015 gamma
Ook bij de nieuwe modellen past Specialized direct drive achternaaf-motoren toe. – Foto Grega Stopar

Tijdens de vorige week gehouden presentatie van het Modeljaar 2015 programma is gebleken dat Specialized het gamma elektrische fietsen stevig uitbreidt.

Het supersport merk uit de US dat twee jaar geleden de wereld verraste met de introductie van de Turbo S speed pedelec, wil blijven meeprofiteren van de wereldwijd groeiende e-bike trend. Dat doet Specialized door voor Modeljaar 2015 twee nieuwe Turbo modellen te introduceren Daarbij gaat het om twee 25 km/u versies; gewone e-bikes dus. Dit zijn de Specialized Turbo 25 en de Turbo X 25.

Direct drive achternaaf-motoren

Beide 25 km e-bikes beschikken over andere motoren dan de Turbo s-pedelec. Wel worden ook bij de nieuwe modellen direct drive achternaaf-motoren toegepast die echter niet zo krachtig zijn als die van de Turbo S. De Specialized Turbo 25  en de Turbo X krijgen motoren die nominaal 200W leveren en over een piekvermogen van 800W beschikken (bij de Turbo S is dat 250/1000W). Daarnaast krijgen ze een forse accucapaciteit van 468Wh (Turbo S 504Wh).

Uitrusting

Natuurlijk bouwt bij beide nieuwe modellen de trapondersteuning af bij 25 km/u. De Turbo X 25 is verder uitgerust met de nieuwe RockShox Paragon verende voorvork met een veerbereik van 50mm en remote lockout. Paragon is de nieuwe urban/trekking verende voorvork met ‘Solo Air’ vering waarbij de nadruk is gelegd op een fraaie integratie van verlichting, kabels, dynamo en spatbord.

Niet op Eurobike

Overigens, Specialized introduceert deze en andere nieuwkomers binnen het gamma voor 2015 niet tijdens de komende Eurobike show. Het Amerikaanse merk neemt niet deel aan de grootste fietsenbeurs ter wereld die volgende maand in het Zuidduitse Friedrichshafen wordt gehouden.

Reageer op dit artikel