nieuws

Merida breidt productie uit

Fietsen

Merida breidt productie uit
Naast het maken van aluminium frames zal Merida de capaciteitsuitbreiding eveneens benutten voor de productie van e-bikes. – Foto Bike Europe

YUANLIN, Taiwan – Op een recent gehouden aandeelhoudersvergadering is onthuld dat Merida’s nieuwe en verbeterde productielijnen in Taiwan van start zijn gegaan. Dit vormt een onderdeel van een uitbreidingsplan voor de Taiwanese vestiging, net als de bouw van een nieuwe fabriekshal voor de productie van high-end aluminium frames.

Merida investeerde het laatste kwartaal van afgelopen jaar in een upgrade van de huidige fabriek in Taiwan. Als onderdeel van het project zijn drie coating lijnen verbeterd, die in het tweede kwartaal dit jaar weer gestart zijn met produceren.

Uitbreiding voor e-bikes

De nieuwe hal beslaat 5.400 vierkante meter en wordt toegevoegd aan de bestaande fabrieksruimte. De eerste fase van de bouw zal eind dit jaar afgerond worden. Het proefdraaien van de nieuwe productielijnen wordt in het eerste kwartaal van 2015 verwacht.

Naast aluminium frames zal Merida de uitbreiding van capaciteit ook gebruiken voor de productie van e-bikes – voorzien van Shimano’s recent gelanceerde STEPS systeem -, en andere high-end modellen.

Nieuwe Chinese fabriek

Tijdens de China Cycle Show van afgelopen april heeft Merida ook een nieuwe Chinese fabriek geopend. Deze heeft een jaarlijkse capaciteit van twee miljoen units, waarmee Merida de tweede fietsfabrikant van de wereld wordt.

Reageer op dit artikel