nieuws

Mega terugroepactie Trek en Scott

Fietsen

Mega terugroepactie Trek en Scott
Trek en Scott hebben 2011 tot en met 2013 fietsen teruggeroepen in verband met problemen met de Suntour voorvork. – Foto Trek

Zowel Scott als Trek hebben een groot aantal fietsen teruggeroepen als gevolg van problemen met de Suntour voorvork. Het gaat om grote aantallen, in de Verenigde Staten alleen al om meer dan 125.000 fietsen.

Ook in Nederland en België hebben beide merken fietsen teruggeroepen. Alle fietsen zijn afgemonteerd met een SR Suntour geveerde voorvork waarvan de uitvaleinden kunnen breken. Het betreft de SR Suntour vork met de modelaanduidingen XCM (29″), XCT (29″) of NEX (700c).

Speciale snelspanner

Trek heeft daarom een speciale snelspanner ontwikkeld die gemaakt is om te voorkomen dat de uitvaleinden van de vork kunnen afbreken. Trek zal de snelspanner van het voorwiel van de betreffende fietsen gratis vervangen door een speciale snelspanner die voorzien is van onderlegplaatjes.

Deze terugroepactie heeft slechts betrekking op een aantal specifieke fietsen uit de modeljaren 2011, 2012 en 2013. Het gaat om de Wahoo, Marlin, Marlin SS en de 7300 uit 2011; De 8.3 DS, Wahoo, Marlin, Marlin SS en de 7300 uit 2012 en de 8.3 DS, Cali, Wahoo en de Marlin uit 2013. De betreffende fietsen hebben een serienummer dat eindigt op een ‘F’, ‘G’, of ‘H’.

Als gevolg van de problemen met de Suntour vorken heeft Scott de Speedster 30 en 40, Contessa Speedster 25 en 35 uit modeljaren 2011 tot en met 2013 teruggeroepen.

Reageer op dit artikel