nieuws

Klever wint E-MTB Wereldkampioenschappen

Fietsen

Klever wint E-MTB Wereldkampioenschappen
Nieuwe e-bike technologieën en producten werden getest onder de zwaarste omstandigheden tijdens de E-Bike Wereldkampioenschappen. – Foto Tweewieler

In het Oostenrijkse Hochpustertal hebben onlangs de E-Bike Wereldkampioenschappen plaatsgevonden. Het waren niet de eerste keer dat er wedstrijden gereden werden met e-MTB maar volgens organisator eBike Dolomiti wel de eerste Wereldkampioenschappen.

Drie dagen lang werd er gereden over een parcours van 50 kilometer lang met 1.600 hoogtemeters. De e-bikes waren ingedeeld in de twee categorieën 25 km/u en 45 km/u. Er mocht alleen gereden worden op productiemodellen ondanks de extreem heftige belasting op de fietsen door het zware parcours.

Tot verbazing van de aanwezigen werd de race uiteindelijk gewonnen op een MTB met een achterwielmotor en niet met een mid-moter. Armin Kiebacher kwam als snelste naar voren op een Klever B45 S-Pedelec van het in Keulen gevestigde Klever Mobility Europe, onderdeel van de Taiwanese motor en scooter fabrikant Kymco.

“Races zijn een uitgelezen mogelijkheid voor fabrikanten om zich onderling met elkaar te meten en nieuwe technologieën en producten te testen onder de zwaarste omstandigheden,” stelt Fritz G. Baumgarten, algemeen directeur van Klever Mobility Europe. “We zijn dan ook erg blij met dit initiatief van eBike Dolomiti.

Reageer op dit artikel