nieuws

Van Nicholas lanceert interactieve configurator

Fietsen

Van Nicholas lanceert interactieve configurator
Van Nicholas start per 1 januari 2017 met een ‘Clicks en Bricks’-strategie waarbij verkoop via het online kanaal wordt gecombineerd met die via de dealer. Foto Van Nicholas

Van Nicholas, producent van high-end titanium sportfietsen, lanceert de MY (Make Your) Van Nicholas Designer, een online tool waarmee de klant zelf de voor hem of haar perfecte fiets kan samenstellen en bestellen bij een van de Van Nicholas dealers.

De gebruiksvriendelijke interface leidt de koper door het designproces. Langs afbeeldingen van hoge kwaliteit, gedetailleerde productinformatie, op weg naar zijn of haar ideale fiets. De gemaakte keuzes in onderdelen zijn per direct zichtbaar en de prijs en het gewicht worden bij iedere stap real-time aangepast. Het eindresultaat kan worden opgeslagen en later aangepast of besteld worden.

Dealer helpt bij aankoopproces

In de MY Van Nicholas Designer zijn de gegevens van alle geautoriseerde Van Nicholas dealers geïntegreerd. De dealer van keuze biedt ondersteuning bij het verdere aankoopproces. “We hebben onze klanten altijd al de mogelijkheid geboden om naar eigen wens hun Van Nicholas samen te stellen, door een uitgebreide keuze van kwalitatieve componenten”, aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas. “Maar met deze tool stellen we ze ook in staat om daadwerkelijk te zien hoe hun samengestelde droomfiets daadwerkelijk zal gaan worden. In de MY Van Nicholas Designer staan alle elementen in dienst van het zo optimaal presenteren van de fiets. Door het zorgvuldig geselecteerde kleurenpallet en subtiele vormgeving , zal de gebruiker niet afgeleid worden van het uiteindelijke doel: het ontwerpen van de perfecte Van Nicholas.”

Later ook integratie van toerfietsen en mountainbikes

Bij lancering biedt de MY Van Nicholas Designer honderden mogelijke configuraties van racefietsen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de integratie van zowel de Van Nicholas toerfietsen als de mountainbikes. Daarnaast staat de HTML5 versie van de MY VN Designer op het programma; een versie die de tool ook geschikt maakt voor mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones. Lancering hiervan zal naar verwachting eind 2014 plaatsvinden.

Reageer op dit artikel