nieuws

Merida VIP-dag bij Vitesse

Fietsen

Merida VIP-dag bij Vitesse
In de rust van de wedstrijd werd het inmiddels bekende 'Raak die spaak' gespeeld, waarbij twee deelnemers ieder vijf penalty’s mogen nemen en proberen een Merida mountainbike die in de goal hangt te raken.

Merida heeft afgelopen zondag een select gezelschap van haar dealers uitgenodigd voor een ‘sneak-preview’ van de 2015 collectie in het Vitesse-station Gelredome in Arnhem. De ongeveer 50 dealers werden door Merida, sponsor van Vitesse, met de luxe spelersbus opgehaald en naar Papendal gebracht.

Daar was ’s ochtends eerst een rondleiding door het hypermoderne voetbalbolwerk van Vitesse. Hierna volgde de presentatie van de collectie van 2015 waarin onder andere de nieuwste racefietsen met schijfremmen en de nieuwste mountainbikes en kale hybrides werden getoond. Dit alles afgewisseld met beelden van de wielerteams Lampre – Merida en Multivan – Merida. “Echt een hele mooie collectie die er voor 2015 aan zit te komen”, aldus Toon Schellekens, van Toon’s bikes uit Budel.

Nieuwe indeling modelnamen

Ook de nieuwe indeling van de modelnamen voor 2015 werd door de dealers enthousiast ontvangen. “Dit is helder, duidelijk en overzichtelijk. Nu weet je altijd direct om welk framemateriaal of welke wielmaat het gaat”, aldus Herman Boersen van Bike Totaal Boersen, uit Schagen.

Wedstrijd Vitesse Ajax

Na het officiële gedeelte bracht de Vitesse spelersbus de gasten weer naar het Gelredome waar inmiddels enkele duizenden voetbalfans zich hadden verzameld voor de wedstrijd Vitesse – Ajax. “Ik had de rillingen over mijn rug lopen om zo met de Vitesse spelersbus aan te komen rijden. De fans dachten werkelijk dat de Vitesse selectie erin zat. De hilariteit was dan ook groot toen de dealers voor de hoofdingang uit de bus stapten”, zegt Corné Brands van Merida.

Raak die spaak

In de rust van de wedstrijd werd het inmiddels bekende ‘Raak die spaak’ gespeeld, waarbij twee deelnemers ieder vijf penalty’s mogen nemen en proberen een Merida mountainbike die in de goal hangt te raken. Namens Merida deden hier Klaas ten Veen van Ten Veen tweewielers uit Oldemarkt en Patrick Schrauwen van Schrauwen Fietsen uit Roosendaal mee. Klaas ten Veen: “Het was heel bijzonder om penalty’s te nemen terwijl meer dan 20.000 mensen naar je kijken, dan is het nog niet zo makkelijk om de Merida te raken.” Patrick Schrauwen: “Ik voetbal echt nooit, maar wist de fiets toch te raken.” De rustactiviteit werd gewonnen door Klaas ten Veen die daarop meteen de gewonnen Merida ter beschikking stelde voor een goed doel.

Reageer op dit artikel