nieuws

Openingsweekend Fiets! eindigt met diefstal

Fietsen

Openingsweekend Fiets! eindigt met diefstal
Fiets! XL store in Leuven.

Nadat dit weekend de XL store op de A12 in Aartselaar succesvol werd geopend, eindigde het weekend voor Fiets! in mineur met een diefstal in de XL store in Leuven.

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 februari drongen dieven binnen en gingen er vandoor met vier Specialized S-Works fietsen, samen goed voor een retailwaarde van om en bij de 30.000 euro. De dieven gingen doortastend te werk. Ze wisten heel goed waar ze moesten zijn en gingen meteen naar de eerste verdieping. Door het afgaande alarm hadden ze immers niet veel tijd. Bovendien konden ze met hun wagen niet tot aan de winkel: het parkeerterrein is afgesloten met een poort waardoor de fietsen over de berm gedragen moesten worden. In minder dan een kwartier was de klus geklaard. “Met de camerabeelden hopen we de daders nog op het spoor te komen. Het is de tweede diefstal bij Fiets! in twee jaar tijd, eerder werd het filiaal in Herentals ook al bezocht door dieven. We nemen reeds heel wat voorzorgen, en zullen nu bekijken of bijkomende beveiliging nodig is.”, aldus zaakvoerder Hendrik Winkelmans.

Hoogste prijsklasse Specialized fietsen

Specialized fietsen, waar onder andere het Quickstep Omega Pharma team van Tom Boonen mee rijdt, zijn zeer gewild. De S-Works fietsen maken deel uit van het premium segment en vallen in de hoogste prijsklasse, en kosten tot 8 à 10.000 euro per fiets.
De volgende Specialized S-works fietsen MY 2014 werden gestolen in Leuven:

  • S-Works – Roubaix framenummer 97314-0056 WSBC604011931I
  • S-Works – Tarmac framenummer 97014-0056 WSBC604052583I
  • S-Works – Epic framenummer 93414-0003WSBC604046471I
  • S-Works – Stumpjumper HT framenummer 97114-0317  WSBC604099625I

Hendrik Winkelmans, zaakvoerder van Fiets! vraagt of collega’s op willen letten als dergelijke fietsen ter reparatie worden aangeboden.

Reageer op dit artikel