nieuws

Nominaties Fiets en E-bike van het Jaar 2014 bekend

Fietsen

Nominaties Fiets en E-bike van het Jaar 2014 bekend
De vakjury aan het werk.

In het afgelopen weekeinde beoordeelde de breed samengestelde vakjury van de verkiezing Fiets en E-Bike van het Jaar 11 fietsen (8 merken) en 27 e-bikes (18 merken). In beide categorieën werden drie genomineerden geselecteerd.

Nominaties Fiets van het Jaar 2014

Gazelle, Ultimate S2 (€ 1.899)
Giant, Futuro RS 1 (€ 1.199)
KOGA, F3 2.1 (€ 1.199) 

Nominaties E-bike van het Jaar 2014

Cannondale, Mavaro City Headshok (€ 3.199)

Sparta, RXS+ (€ 2.499)

VANMOOF, VANMOOF Electrified (€ 2.250)

De winnaars van de Fiets van het Jaar 2014 en E-bike van het Jaar 2014 worden bekend gemaakt op vrijdag 28 februari 2014 tijdens de FietsAwardshow voorafgaand aan de vakbeurs FietsVAK.

Fietsawards.nl

Dit jaar kunnen deelnemers voor het eerst extra aandacht genereren voor hun ingezonden producten door beeldmateriaal te plaatsen op www.fietsawards.nl.

Beoordeling

Basis voor de beoordeling is vooral de geschiktheid voor de gebruikersgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen maakt de jury onderscheid in een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding.

De vakjury beoordeelt de fietsen geheel op de eigen specifieke prestaties in relatie met het doel waarvoor de betreffende fiets is ontworpen. Alle fietsen worden door de leden van de jury in eerste instantie geheel individueel beoordeeld. Daarnaast wordt een onderlinge uitwisseling door juryleden van specifieke kennis en ervaring tijdens de juryperiode ervaren als een waardevolle aanvulling.

Tijdens een plenaire sessie worden alle resultaten van de beoordeling uitvoerig besproken. Op basis van een speciaal voor deze verkiezing ontwikkelde en beproefde reken- en wegingmethodiek worden de verschillen in waardering significant gemaakt.

Deskundige onafhankelijke jury

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Innovam, een werktuigbouwkundige gespecialiseerd in fietsrijeigenschappen, ervaringsdeskundigen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.

Fietsverkiezingen

De verkiezing van de Fiets van het Jaar is voor de 27e keer georganiseerd door RAI Vereniging. De verkiezing E-bike van het Jaar vindt voor de 4e keer plaats. In 2013 legde de Batavus San Remo beslag op de titel Fiets van het Jaar en werd de Trek TM500+ bekroond tot E-bike van het Jaar.

Reageer op dit artikel