nieuws

ION e-bikes Accell krijgen middenmotor

Fietsen

ION e-bikes Accell krijgen middenmotor
Accell topman René Takens meldde vrijdag tijdens de presentatie van de 2013 jaarcijfers, dat het bedrijf ION aandrijfsystemen met middenmotor gaat lanceren voor modeljaar 2015 e-bikes.

Ook de Accell-merken Batavus, Sparta en Koga gaan mee in de huidige trend binnen het e-bike segment naar het gebruik van middenmotoren. Tijdens de dealershows van komend najaar wordt dit nieuwste ION-systeem gelanceerd. Dit meldde topman René Takens afgelopen vrijdag tijdens de presentatie van de 2013 jaarcijfers van Accell Groep NV.

In een exclusief interview met Tweewieler zei de hoogste Accell-baas dat het bedrijf blijft door-investeren in het eigen ION-systeem. Takens zei: “Dat doen we omdat we met ION een onderscheidend aandrijfsysteem voor e-bikes aanbieden dat zich gedurende de afgelopen tien jaar ook qua betrouwbaarheid heeft bewezen. Het is het meest geruisloze systeem op de markt dat we zelf kunnen programmeren. En dat doen we zodanig dat er voor de gebruikers veel ondersteuningskracht beschikbaar is bij het wegrijden. Dat draagt bij aan het gevoel van comfort.

Vraag naar middenmotoren

“En ja, we komen nu ook met een ION-aandrijfsysteem met middenmotor”, vervolgde Accell CEO Takens. “Hiermee reageren we op een duidelijke vraag vanuit de markt. Onderzoeken voorspellen dat de verkoop van e-bikes met voornaafmotor terugvalt naar zo’n tien procent van de totale markt en dat die met middenmotoren groeit naar vijftig procent.

Presentatie tijdens dealershows 2014

Takens meldde verder: “Tijdens de dealershows van dit najaar introduceren we het ION-aandrijfsysteem met middenmotor. Dat zal met name in Nederland plaatsvinden. De introductie in andere landen volgt, zoals het er nu naar uitziet, op een later tijdstip. Er zijn ook geen plannen om het systeem tijdens de Eurobike show van 2014 internationaal te presenteren.”

Reageer op dit artikel