nieuws

E-bike diefstal bij dealers steeds grotere plaag

Fietsen

E-bike diefstal bij dealers steeds grotere plaag
ENRA-directeur Douwe Boeijnga meldde onlangs in een artikel in Elsevier dat er sprake is van een verdubbeling in slechts twee jaar tijd van het aantal e-bike diefstallen.

Ook deze week komen er bij de redactie van Tweewieler weer meldingen binnen van diefstallen van dure e-bikes die hebben plaatsgevonden bij dealers. Afgelopen dinsdag kwam bij Kees de Mooij een e-bike na een proefrit niet meer terug en het weekend ervoor was het raak bij Fiets! in het Belgische Leuven. Deze plaag neemt steeds grotere vormen aan. Hoe dit te stoppen? Tweewieler roept dealers op te komen met suggesties, tips & tricks waar collega’s wat aan hebben.

Kees de Mooij Fietsen & Fitness in Bergen op Zoom is het zoveelste slachtoffer van e-bike dieven. Na een proefrit zag hij een Bulls Six50 met een winkelwaarde van 2700 euro niet terug (meer details over deze fiets in het bericht hieronder).  Inmiddels worden er per jaar zo’n 25.000 e-bikes gestolen.

Verdubbeling e-bikes diefstallen

Volgens ENRA directeur Douwe Boeijnga van ENRA is er sprake van een verdubbeling in slechts twee jaar tijd van het aantal e-bike diefstallen. Hij meldde onlangs in een artikel in Elsevier Weekblad dat zo’n 14% van alle verkochte e-bikes worden gestolen en dat de teller van het daarmee gemoeide schadebedrag nu op 45 miljoen euro staat. Een bedrag dat snel groeit.

Maatregelen

Veel van die e-bikes worden gestolen bij dealerbedrijven. Dat gebeurt met inbraken en met proefritten. Wat kan de vakhandel daar zelf tegen doen? Welke maatregel kunt u als dealer nemen om diefstal te voorkomen, of de dief af te schrikken? Bij deze een oproep aan die dealers die zich effectief hebben weten te wapenen tegen deze nieuwe plaag. Laat ons weten wat u doet  met de elektrische fietsen in de winkel of in de opslag. En wat de juiste (niet verkoop-afschrikkende) handelswijze is met klanten die een proefrit willen maken. Iedereen met suggesties, ideeën en tips roepen we op om die kenbaar te maken. Dat kan in het ‘Reageer’ blok onderaan dit artikel. Of door een mailtje te sturen naar: tweewieler@reedbusiness.nl.

Zie artikelen op Tweewieler.nl

Openingsweekend Fiets eindigt met diefstal

E-bike gewild bij fietsdieven

Reageer op dit artikel