nieuws

Start Tour de France 2015 in Utrecht

Fietsen

Start Tour de France 2015 in Utrecht
Tourdirecteur Christian Prudhomme (midden) knipt samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en premier Jan Peter Balkenende het startlint door op de Erasmusbrug voor de start van de eerste etappe van de Tour de France 2010. In 2015 komt de start naar Utrecht.

Een goed bericht voor de fietsbranche: in 2015 is Nederland voor de 6e keer het startpunt van de Tour de France. Dat heeft de organisatie van de Tour vorige week bekendgemaakt. Na Amsterdam, Scheveningen, Leiden, ‘s-Hertogenbosch en Rotterdam is het nu de beurt aan Utrecht.

De gemeente Utrecht voerde al tien jaar campagne om de start van de Tour binnen te halen. Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France, ziet de Tour-start in 2015 in Utrecht als een beloning voor de stad. “Het is een manier om de volharding van Utrecht te belonen. Utrecht is al kandidaat sinds 2002 en gaf nooit op. Ook niet na de keuze voor Rotterdam in 2010. Die volharding wordt nu beloond met de Grand Depart”, zei hij tegen de NOS.

Goed voor Nederland en economie

Zowel de organisatie van de Tour de France als de gemeente Utrecht zijn enthousiast over de start in de Domstad. “De start van de Tour de France in Utrecht is goed voor Nederland, goed voor de stad en regio en goed voor de sport”, aldus burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.
Prudhomme voegt hier aan toe: “Utrecht is een stad die leeft met de fiets, een universiteitsstad, een stad die perfect past bij de Tour. Nederland en de stad Utrecht verdienen het.”
Politiek Den Haag is ook blij dat de Tour de France weer naar Nederland komt. Minister Edith Schippers van VWS: “Goed nieuws voor Utrecht en natuurlijk voor heel sportminnend Nederland. Bij de start van de Tour in 2015 is Utrecht even niet alleen centrum van Nederland, maar van heel de wereld. Bovendien zet zo’n evenement jongeren aan het sporten en biedt het grote kansen om er economisch voordeel bij te hebben.”

 

Bron: NOS.nl

Reageer op dit artikel