nieuws

Ruud Sjamaar (ex-Gazelle) terug met Kymco Klever e-bikes

Fietsen

Ruud Sjamaar (ex-Gazelle) terug met Kymco Klever e-bikes
Klever e-bikes worden gemaakt door de Taiwanese scooterfabrikant Kymco.De verkoop van Klever e-bikes gaat verlopen via internet.

De man die van 2005 tot januari 2008 algemeen directeur van Gazelle was, keert terug binnen de fietsenbranche. Hij doet dat met Klever e-bikes die worden gemaakt door de bekende Taiwanese scooterfabrikant Kymco.

Volgens een woordvoerder van Klever Mobility GmbH in Keulen, het Europese distributiecentrum voor de Kymco Light Electric Vehicles, oftewel Klever, gaat Ruud Sjamaar een dealernetwerk in Nederland opbouwen. Voorlopig staan er een tiental dealers gepland. Overigens gaat de verkoop van Klever e-bikes verlopen via internet. Hoe dat precies moet gaan plaatsvinden, legt Hans Schreuder uit, directeur van Kymco importeur Kybe.

Niet in Kymco showroom

Hij vertelt dat de merknaam Klever dan mag zijn afgeleid van Kymco, ze zullen volgens hem niet in de Kymco showroom komen. Bestellen gaat namelijk via internet en dan wordt de nieuwe high end elektrische fiets desgewenst via een tweewielerbedrijf in de regio van de besteller geleverd. Klever noemt ze POS: Points of service.

Vanuit Duitsland

Schreuder: ,,Dat wordt vanuit Duitsland geregeld, ook voor ons land. Ze zijn trouwens niet goedkoop. Overigens sluit ik niet uit dat er nog andere elektrische fietsen komen waar gewoon het Kymco merk op staat. Betaalbaarder.”
De Klever-modellen zijn er in een comfort ínstap dames-versie en een sportievere herenuitvoering. Met verschillen in de vering ook. Zowel technisch als qua design onderscheiden de B25 en S25 zich nadrukkelijk van gangbare e-bike modellen. Ze mikken zoals Klever topman Victor Ko het ooit verwoordde: “Nadrukkelijk niet op de oudere, zilveren generatie en mikken op het hogere segment van de markt.”

‘Points of service’

Navraag in Duitsland leert dat op dit moment in Nederland een handzaam netwerkje van vijf tot tien ‘POS’ wordt opgebouwd door Ruud Sjamaar. Per POS komt er een demomodel en de benodigde apparatuur.
De Duitse woordvoerder: “Omdat de servicevestigingen geen voorraad hoeven te hebben en de marge gedeeld wordt, kan dat voor de juiste ondernemer zeker interessant zijn. Begin volgend jaar gaan we in Nederland van start. Inmiddels gaan we in Duitsland naar 40 adressen. Alles wordt vanuit Keulen geleverd.”

Reageer op dit artikel