nieuws

Sparta E-motion C5 krijgt GIO erkenning

Fietsen

Sparta E-motion C5 krijgt GIO erkenning
De Sparta E-motion is ook als normale stadsfiets te verkrijgen met de naam Sparta Sign.

De Sparta E-motion C5 die half september op de dealershows werd geïntroduceerd, heeft nu al de prestigieuze GIO (Goed Industrieel Ontwerp) erkenning 2013 in de wacht gesleept. Volgens marketing manager Marco Kalden van Sparta waren de reacties op het design van de C5 op de recente dealershow uiterst positief. “Maar dat het ontwerp zes weken later beloond zou worden met deze erkenning hadden we niet verwacht.”

Bij het GIO keurmerk zijn naast het uiterlijk ook functionaliteit, originaliteit, respect, gebruiksgemak en innovativiteit van groot belang. Kalden: “Een GIO erkenning is bovendien een blijk van vertrouwen in de kracht van het goed ontworpen product. Een onafhankelijke vakjury verbonden aan de Dutch Design Academy oordeelde dat de E-motion C5 ruimschoots aan deze aspecten voldoet.”

Actieradius zelf bepalen

De Sparta E-motion C5 biedt keuze qua accu en actieradius, waardoor de gebruiker zelf de prijs kan bepalen. In de voorvork zit een 6 led-koplamp geïntegreerd wat zorgt voor optimale veiligheid en goede zichtbaarheid. “De e-bike is uitgerust met een handige gashendel, comfortabele vering en een ondersteuning die geleidelijk op gang komt. Het is de unieke combinatie van deze ingrediënten die goed is voor de GIO erkenning.”

Ook verkrijgbaar als normale stadsfiets

Voor iedereen die geen elektrische ondersteuning wil, is de fiets als normale stadsfiets met de naam Sparta Sign te verkrijgen.

De E-motion C5 is niet de enige e-bike die een GIO erkenning heeft ontvangen. De nieuwe Sparta ION E-Speed heeft ook de GIO erkenning 2013 gekregen. Eind 2012 werd de ontwerp afdeling van Sparta beloond met maar liefst drie GIO-erkenningen.

Reageer op dit artikel