nieuws

Ridley Bikes customized programma

Fietsen

Ridley Bikes customized programma
Ridleys Commercieel Project Coördinator Rik Vanhoof laat het Ridley customized programma zien.

Het Belgische highend merk Ridley biedt een customized programma waarbij de consument online modellen en kleuren kan kiezen. Ook de soort lak kan de consument zelf bepalen, mat of glanzend. Het customized programma en andere marktstrategieën brengen Ridley een aanzienlijke groei, reden waarom de introductie van een eigen merk trekkingfietsen, die in de pijplijn zit, voorlopig nog even is uitgesteld.

Ridleys Commercieel Project Coördinator Rik Vanhoof: “We hebben vorig jaar weer een groei doorgemaakt van ongeveer 15 procent. Omdat wij gefaseerd willen groeien, hebben we voorlopig de introductie van onze trekkinglijn uitgesteld.” Conform de markt focust Ridley zich op MTB, en heeft voor 2014 een volledig gamma in dat segment neergezet met 27,5” en 29” wielmaat. “Nog een reden voor onze groei is de populariteit van het Lotto-Belisol team,” zegt Vanhoof. “Deze hebben het goed gedaan in de grote wielerronden, en dat stimuleert de verkoop van Ridley.”

Organisatie uitgebreid

Wegens de groei zag Ridley zich ook genoodzaakt de organisatie uit te breiden. In augustus dit jaar zijn er acht nieuwe medewerkers bijgekomen, waaronder een nieuwe fabrieksmanager en productmanager en nieuwe vertegenwoordigers. Rik Vanhoof voor marketing en commerciële projecten, Evert Desmit specifiek voor de ontwikkeling van de USA-markt en tot slot Jean Biermans, voormalig wereldkampioen 24-uurs race MTB, als outlet shop manager. Vanhoof: “We hebben een online outletshop met daarin testfietsen die worden verkocht. De levering gaat via de dealer. Online zijn we ook een samenwerking aangegaan met CompetitiveCyclist.com.”

Via distributeur

Nog een verandering binnen de organisatie is dat Ridley Bikes voorheen rechtstreeks leverde aan dealers, en dat nu meer en meer doet via distributeurs, bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en UK. In Nederland en thuisland België blijft de rechtstreekse levering aan dealers. Vanhoof: “Distributeurs kunnen gerichter aan lokale marketing doen doordat ze de markt door en door kennen. In Frankrijk en UK bijvoorbeeld, waar we ongeveer drie jaar op de markt zijn, zien we door die actieve marktbewerking een flinke omzetgroei.”

Prijspunt carbon frame

Ridley zet voor 2014 twee instapmodellen in de markt voor carbon fietsen. De Ridley Orion C10 met Shimano 105 en carbon voorvork kost de consument € 1.649,- en hetzelfde model in C20 uitvoering, met Shimano Tiagra afgemonteerd kost adviesprijs € 1.449,-.

Reageer op dit artikel