nieuws

Bikkel ibee met middenmotor

Fietsen

Bikkel ibee met middenmotor

Bikkel Bikes komt voor het volgende seizoen met twee modellen met middenmotor. Bikkel werkt hiervoor samen met het Zwitserse Sunstar. Vanuit hun fabriek in Japan levert Sunstar de motor levert die volledig in het ibee-systeem is geïntegreerd.

Bikkel wil zich met het ibee systeem onderscheiden ten opzichte van andere e-bikes met middenmotor: “Door de opkomende vraag naar e bikes met middenmotor op de Europese markt zijn we op zoek gegaan naar een middenmotor die we konden integreren in ons eigen systeem. Hiermee kunnen wij ons eigen gezicht behouden en ook alle ondersteuning van ons product richting de dealers in eigen hand houden en waarborgen. De Sunstar motor is bijzonder degelijk, krachtig en stil. De motor is voorzien van een geïntegreerde torque sensor en de bediening van het systeem gaat middels de eigen Bikkel ibee display. Het systeem is ook bijzonder licht, de motor weegt slechts 3.2 kg en is daarmee de lichtste midden motor op de markt.”

Bikkel ibee ML en MT

Op de dealerdagen reageerden dealers positief op de twee modellen met middenmotor: de Bikkel ibee ML met een adviesverkoopprijs van € 2.149,- en de Bikkel ibee MT voor € 2.199,-. “De dealers waren enthousiast over het systeem en onder de indruk van de proefrit. Vooral het onderscheidende vermogen van de fiets ten opzichte van andere middenmotor fietsen op de markt werd als een pluspunt gezien, samen met de stille en krachtige werking van de fiets.”

Op de Bike MOTION zijn de modellen te zien op de stand van Louis Verwimp. De eerste productie van de ibee MT en ML is gepland in februari, de fietsen zijn al wel te bestellen.
Standnummer Louis Verwimp: 11.F010.

Reageer op dit artikel