nieuws

Panasonic presenteert ’s werelds kleinste e-bikesysteem

Fietsen

Panasonic presenteert ’s werelds kleinste e-bikesysteem
Panasonic Cycle Technology zal de nieuw ontwikkelde, zeer compacte direct drive motor presenteren tijdens Eurobike op stand A4-605.

Is dit het kleinste e-bike systeem ter wereld? Het antwoord op deze vraag kan het beste worden gegeven na de aan het einde van deze maand te houden Eurobike show en na het zien van al het nieuws voor elektrische fietsen dat daar wordt gepresenteerd. Maar duidelijk is nu al dat het nieuwe Panasonic systeem een zeer serieuze kandidaat is voor deze titel.

Panasonic Cycle Technology zal haar nieuw ontwikkelde, zeer compacte direct drive motor presenteren tijdens Eurobike op stand A4-605. Naast compact biedt de nieuwe Panasonic motor een zeer geruisloze werking en is voorzien van drie sensoren die zorg moeten dragen voor een efficiënte ondersteuning gekoppeld aan de meest comfortabele trapfrequentie. Het nieuwe Panasonic systeem biedt een maximum koppel van 65 Nm.

Europees steunpunt voor service

Ander nieuws betreffende Panasonic Cycle Technology is dat het Japanse bedrijf onlangs een Europees servicesteunpunt is gestart. Twee mensen zijn daar nu werkzaam; Naoki Obita en Martin Münchschwander. Manager Obita en servicetechnicus Münchschwander vertegenwoordigen het Panasonic Cycle Technology European Service Center dat is gevestigd in München binnen het kantoor van Panasonic/Sanyo Component Europe GmbH.

Sinds 1996

Panasonic biedt al sinds 1996 e-bike aandrijfsystemen aan; eerst uitsluitend op haar thuismarkt in Japan en sinds 2000 in Europa. Fietsfabrikanten die het Panasonic systeem toepassen op hun elektrische fietsen zijn onder andere Biketec/Flyer en Derby Cycle.

Reageer op dit artikel