nieuws

Continental start met e-bike aandrijfsysteem

Fietsen

Continental start met e-bike aandrijfsysteem
Continental lanceert een compleet aandrijfsysteem, dat bestaat uit een kleine, 3,4 kg wegende middenmotor, een display, een control unit en een accu.

Na Bosch heeft weer een grote leverancier uit de automotive sector een voet in de e-bikemarkt gezet. Continental, een van de grootste bandenproducenten, ziet de potentie die de markt voor e-bikes heeft voor stedelijk vervoer in dichtslibbende binnensteden. Op de Eurobike 2013 die 28 augustus van start ging, presenteert het een aandrijfsysteem dat ‘compacter, krachtiger en lichter’ is dan alle systemen die tot nu toe op de markt zijn gebracht.

In hal A6 op standnummer 303 toont Continental het complete aandrijfsysteem aan het talrijke publiek. Het systeem bestaat uit een kleine, 3,4 kg wegende middenmotor, display, control unit en accu. Continental presenteert het als een modulair systeem dat het bedrijf heeft ontwikkeld samen met Benchmark Drives. Dit bedrijf debuteerde vorig jaar op de Eurobike met het AEG e-bikeaandrijfsysteem. Continental heeft dit systeem als basis genomen en van hieruit het Conti- systeem doorontwikkeld. Continental zegt tevens dat het ‘een eigen servicenetwerk gaat opzetten om fabrikanten en distributeurs te ondersteunen.’

Reageer op dit artikel