nieuws

Yamaha PAS-systeem op MBK e-bikes

Fietsen

Yamaha PAS-systeem op MBK e-bikes
Fraai design: alle vier modellen hebben een PAS-middenmotor met de aandrijving rond het bracket. De accu heeft een plaatsje gevonden achter de staande framebuis.

Eind februari 2013 meldde Tweewieler.nl al dat Yamaha samen met het Franse MBK een reeks e-bikes introduceerde. Onlangs werden de 2013 modellen ook daadwerkelijk gepresenteerd. MBK maakt sinds 1983 deel uit van Yamaha en de Japanse firma vindt het tijd om zich naast onder andere motoren, buitenboord motoren en scooters te richten op de e-bike. Dat doet ze met het Yamaha ‘Power Assist System’, kortweg PAS.

Het PAS-systeem was ook het eerste e-bikesysteem, nog vóórdat Sparta met de ION begon. Door de opmars van onder andere het ION systeem verdween de Yamaha aandrijving uit Nederland –evenals MBK als fietsenmerk. In Japan ging Yamaha uiteraard door met de aandrijving.

Design by CycleVision uit Denemarken

MBK wordt nu weer op de kaart gezet. Voor het design tekende het Deense CycleVision –een gerenommeerd ingenieursbureau wat ook voor andere merken het design verzorgd. De MBK fietsen zijn Europese fietsen. Er zijn vier modellen die allemaal rond de PAS motor zijn gebouwd. Het is een zogenaamde middenmotor: de aandrijving zit rond het bracket en de accu heeft een plaatsje gevonden achter de staande framebuis.

Reageer op dit artikel