nieuws

Samsung en Protanium ontwikkelen samen accupakket

Fietsen

Samsung en Protanium ontwikkelen samen accupakket
Op de foto van links naar rechts: Brian Hoehl en Lars Munksoe, beiden directeur Protanium, Kiho Hahn, Vice President Global Sales, Samsung SDI.

Protanium, waarvan het Motor Service Center Europe in Nijmegen zit, en Samsung SDI (Seoul, Zuid-Korea), zijn een vergaande samenwerking aangegaan om gezamenlijk accupakketten te ontwikkelen voor e-bikes. Deze hebben Samsung SDI’s geavanceerde lithium-ion accu’s als basis, gecombineerd met de innovatieve e-biketechnologie en -patenten van Protanium.

Protanium ontwikkelt en produceert innovatieve e-bikes met trapasmotor en ingebouwde motor controller. Een uniek ‘one-unit’ systeem, des te unieker dankzij de combinatie met kardanaandrijving. Protanium meldt ‘de eerste producent te zijn die lithium accu’s voor e-bikes in massaproductie nam’.

Kantoor in München

Samsung SDI heeft een nieuw kantoor geopend in München om een optimale service te kunnen bieden voor de Europese markt, en heeft een stand op Eurobike 2013 om de lithium-ion accupakketten te tonen die gezamenlijk zijn ontwikkeld door Samsung SDI en Protanium.

Reageer op dit artikel