nieuws

Nieuwe fietsen voor Radioshack Leopard Trek tijdens Tour

Fietsen

Nieuwe fietsen voor Radioshack Leopard Trek tijdens Tour
De nieuwe Madone heeft een lichtere frameset dan zijn voorgangers.

Radioshack Leopard Trek rijdt in deze 100e Tour de France op een speciale editie van de nieuwe Trek Madone 7 die ondergedompeld is in ‘Leopard blauw’, de kleur die de afgelopen twee seizoenen de outfit van het team sierde. Het team zal worden uitgerust met de nieuwe Madone evenals met de Domane, die de voorjaars klassiekers domineerde.

Trek Bicycle onthulde onlangs de nieuwste generatie van de Madone 6 en 7 Series, de topmodellen uit de racefietslijn van de Amerikaanse fabrikant. De nieuwe Madone heeft een lichtere frameset dan zijn voorgangers en biedt een verbeterde rijkwaliteit en verhoogde remprestaties dankzij het revolutionaire remontwerp dat in 2012 al zijn debuut maakte.

Slechts 725 gram

Het nieuwe Madone frame weegt slechts 725 gram en is opnieuw ontworpen om de rijkwaliteit, waar de Madones om bekend staan, nog verder te verbeteren. Het ontwerp behoudt zijn toonaangevende aerodynamica dankzij Kammtail Virtual Foil (KVF) buisvormgeving op het frame en de vork.

Afgeknotte aerodynamische vorm

KVF minimaliseert weerstand met behulp van een afgeknotte aerodynamische vorm. De virtuele staart van de aerodynamische vorm buigt mee met de hoek van de meeste zijwinden, waardoor de weerstand aanzienlijk afneemt in de echte wereld, daar waar het telt. De precies afgestemde kromming van de vork vergroot de flexibiliteit voor meer comfort en de unieke gegoten patten van carbon verminderen het gewicht en optimaliseren de wielbasis.

Geïntegreerde remmen

De remmen zijn geïntegreerd in het frame voor minimale weerstand en maximale effectiviteit. Het neemt tevens de noodzaak van bevestigingsplaten en -bouten weg, waardoor het gewicht bespaart. De nieuwe versie van de liggende achtervork van de Madone is opnieuw ontworpen om de remkracht te verhogen en zorgt voor een beter algeheel rijgevoel.

Reageer op dit artikel