nieuws

Giant Tour Ride 2013 trekt veel fietsliefhebbers

Fietsen

Giant Tour Ride 2013 trekt veel fietsliefhebbers
Op en rond de start-/finishlocatie werden diverse Side Events georganiseerd. Zo was er een masseur, sportvoedingsquiz, vermogenstest door bewegingswetenschappers, een klimanalyse en de mogelijkheid om Giant fietsen te testen.

Ruim 2.200 fietsliefhebbers verzamelden zich eind juni bij de Giant Experience in Amsterdam voor de Giant Tour Ride 2nd edition. Met deze tweede editie van het evenement, gehuld in Franse sfeer, werd de Tour de France door fietsenmerk Giant ingeluid. Bij deze toertocht stonden niet alleen de routes centraal, maar ook de diverse Side Events op het gebied van training, voeding, advies en fietsplezier.

Belkin-renner Jetse Bol luidde de officiële start in en liet met de snellere mannen in het wiel zijn trainingsgebied zien. Sanne van Paassen reed voor de speciale Liv/Giant Dames Start met een groepje weg voor de 60 kilometer. Tijdens een tussenstop vertelde zij over de ‘ins en outs’ op het gebied van (top)sport. Ook dit jaar was de eerste bevoorradingspost de Giant Store in Lisse waar de energie kon worden aangevuld met water, sportdrank, een krentenbol of banaan, waarna iedereen zijn weg weer kon vervolgen door het Hollandse polderlandschap.

Side Events

Na een rit van 60, 100 of 140 kilometer konden de renners op het ‘Place du Tour’ op krachten komen onder het genot van een drankje, typische Franse hapjes en sfeervolle Franse muziek. Op en rond de start-/finishlocatie werden diverse Side Events georganiseerd. Zo was er een masseur, sportvoedingsquiz, vermogenstest door bewegingswetenschappers, een klimanalyse, de mogelijkheid om Giant fietsen te testen en meer. Bovendien konden renners met voldoende energie na afloop van hun tocht een 2,5 kilometer lange tijdrit rijden op het wielerparcours van Sloten.

Reageer op dit artikel