nieuws

Dealers kunnen zich opgeven voor Fiets-Fit in najaar

Fietsen

Dealers kunnen zich opgeven voor Fiets-Fit in najaar
In september start de NTFU met een nieuwe serie van Fiets-Fit trainingen voor de beginnende mountainbiker.

In september start de NTFU weer met een nieuwe serie Fiets-Fit trainingen. Met het trainingsprogramma Fiets-Fit stimuleert de NTFU verenigingen en de fietsvakhandel om samen te werken.

Het trainingsprogramma Fiets-Fit, sinds 2007 georganiseerd in samenwerking met vele fietsverenigingen en fietsvakhandelaren, is een dienst van de NTFU waarbij de beginnende fietser in zes weken de basisprincipes van het mountainbiken of racefietsen wordt bijgebracht. In vijf jaar tijd namen meer dan 5.000 mannen en vrouwen deel aan het programma en werd Fiets-Fit steevast beoordeeld met een 8 als rapportcijfer.

Nieuwe dealers kunnen inschrijven

In september start de NTFU weer met een nieuwe serie van zes Fiets-Fit trainingen. Voor de beginnende mountainbiker dit keer. “In het voorjaar starten we met trainingen voor zowel racefietsers als mountainbikers. In het najaar bieden we in het hele land mountainbiketrainingen aan.” licht projectleider Bart van de Vossenberg toe. Om als startlocatie mee te doen met Fiets-Fit kunnen fietsvakhandelaren en –verenigingen zich inschrijven tot 10 augustus a.s.

Specifieke kennis

Uit onderzoek van de NTFU is gebleken dat deelnemers die het Fiets-Fit programma volgden bij een vereniging vaker kozen voor het gezamenlijk blijven beoefenen van de fietssport. En samen fietsen blijkt ook een belangrijk ingrediënt te zijn voor een lange fietscarrière. “Structureel blijven fietsen betekent dat kennis van de juiste materialen en goede service bij het onderhoud van je fiets zeer welkom is. De waarde voor de fietsvakhandel om mensen niet alleen op weg te helpen, maar ook later in hun fietscarrière te blijven ondersteunen is groot.“ aldus Van de Vossenberg.

Bouwen op ervaring

Toervereniging Zoetermeer ’77 werkt al drie edities samen met fietsspecialist Hans Struijk. “We trekken samen op om de fietssport in de stad en regio te promoten.” vertelt Ronald Kappetein van TV Zoetermeer. “De winkel is letterlijk en figuurlijk een etalage voor onze fietssport. Door het grote bereik en het eerste contact met de beginnende fietser is de fietsvakhandel een mooi startpunt voor een succesvolle fietscarrière. Wij pakken het daarna, in samenwerking met de winkelier, verder op om de fietser betrokken en actief te houden.”

Reageer op dit artikel