nieuws

Carbonproducent auto-industrie betreedt e-bikemarkt

Fietsen

Carbonproducent auto-industrie betreedt e-bikemarkt
Diavelo speed pedelec Diavelo Au2Bahn. Het inzetje laat de kentekenplaat onder het zadel zien.

Carbon Dry Japan, een marktleidende Japanse carbonproducent die hightech carboncomponenten maakt voor de auto-industrie, betreedt de markt voor highend e-bikes. Carbon Dry heeft daarvoor het merk Diavelo gekozen, dat valt onder het Nederlandse Protanium.

Protanium kondigde onlangs ook al de samenwerking met Samsung SDI aan voor de gezamenlijke ontwikkeling van highend accupakketten. Diavelo is binnen de e-bike industrie een van de internationaal snelgroeiendste merken voor highend e-bikes, stelt Protanium.

Speed pedelec Diavelo Au2Bahn legaal op de weg

Carbon Dry heeft onlangs de deal met Protanium afgerond wat betreft de exclusiviteit voor de Diavelo high speed pedelec, model Au2Bahn, die vorig jaar een Eurobike Award won. Deze Diavelo Au2Bahn is volledig TÜV goedgekeurd en geproduceerd volgens L1eB automotive standaard (zie interview Tweewieler juni p. 12) en mag in Japan (en elders) alleen rijden met kentekenplaat (zie foto). De eerste 45km/u Au2Bahn is al gesignaleerd in de straten van Aichi, de stad waar carbon Dry is gevestigd, en in andere steden in Japan. De eerste massaproductie van de Diavelo Au2Bahn is inmiddels gestart.
Het is de bedoeling dat nog meer Diavelo e-bike modellen worden ontwikkeld op basis van de highend automotive carbon fiber technologie waarover Carbon Dry beschikt.

Reageer op dit artikel