nieuws

VANMOOF e-bike komt eraan

Fietsen

VANMOOF e-bike komt eraan
De VANMOOF 10 Electrified met Smart Power Assistance Technology (SPAT), GPS-tracking en geïntegreerde lichtgewicht batterij.

Het Nederlandse lifestylemerk VANMOOF heeft aangekondigd zijn eerste elektrische fiets te gaan lanceren, de VANMOOF 10. Tijdens de opening van de VANMOOF HOME in Amsterdam op 25 april 2013 werd al een klein tipje van de sluier gelicht en de officiële persmededeling was 3 juni.

In november 2013 zal de eerste serie VANMOOF 10 worden gelanceerd. Deze fietsen zijn uitsluitend bedoeld voor de groep enthousiastelingen die in het laatste gedeelte van het ontwikkelingstraject wil meedenken. In april 2014 zal de VANMOOF 10 voor iedereen verkrijgbaar zijn.

Eerste oplage 200 stuks

De pre-launch serie fietsen zal in een oplage van 200 stuks worden geproduceerd. Aan deze fietsen kan, op aanwijzing van de testers, nog gesleuteld worden. Deze ‘early adopters’ kunnen de VANMOOF 10 in juni extra goedkoop kopen voor € 1.998,-. Als tegenprestatie verwacht VANMOOF gerichte en zinvolle op- of aanmerkingen waarmee de uiteindelijk VANMOOF Electrified verder geperfectioneerd worden.

Intelligente stadsfiets

VANMOOF 10 Electrified heet het model officieel. Het is, zoals al zijn voorgangers, een variant op het VANMOOF basisontwerp. Het Amsterdamse merk heeft met dit lifestyle basisontwerp internationale bekendheid gekregen. VANMOOF noemt zijn no 10 ’s werelds eerste intelligente stadsfiets, omdat de fiets is uitgerust met Smart Power Assistance Technology (SPAT), GPS-tracking en een geïntegreerde lichtgewicht batterij.

Smart Power Assistance Technology

De Smart Power Assistance Technology heeft een sensor als basis die via de boordcomputer het rijgedrag van de berijder volgt en de ondersteuning daar op aanpast. De fiets heeft een 250 Watt Excimer naafmotor in het voorwiel. De accu is een Panasonic 209 Wh accu, met een actieradius van 30 tot 60 km. De accu kan in slechts drie uur tijd worden opgeladen. Het versnellingssysteem is van SRAM.

In frame geïntegreerd dashboard

Het in het brushed aluminium frame geïntegreerde dashboard heeft een indicator voor batterij- en motorvermogen. Met een afstandsbediening kan de fietser het systeem in- en uitschakelen. Het GPS-trackingsysteem maakt de VANMOOF 10 heel speciaal. Dit is een ontwikkeling die handig is afgekeken van de auto-industrie. Dankzij de GPS-tracking is de fiets eenvoudig terug te vinden als die kwijt of gestolen is.

De consumentenadviesprijs zal waarschijnlijk rond de € 2.250,- komen te liggen.

Reageer op dit artikel