nieuws

Ridley Fenix 2014 met Ultegra 11-speed

Fietsen

Ridley Fenix 2014 met Ultegra 11-speed
De Ridley Fenix Ultegra 11-speed heeft een matzwart design afgeleid van het witte design waarmee Lotto-Belisol rijdt.

Dit voorjaar bewees de Ridley Fenix zijn kwaliteiten in klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen waar Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) er de derde plaats mee wegkaapte. De Fenix 2014 is uitgerust met de Shimano Ultegra 11-speed groep, en nu al beschikbaar bij Ridley-dealers in Europa.

“De goede sportieve prestaties die met de Fenix worden behaald, zijn voor ons reden genoeg om de Fenix als eerste fiets in ons gamma en als één van de eerste fietsen wereldwijd uit te rusten met de gloednieuwe Shimano Ultegra 11-speed,” zegt Jochen Bessemans, pr&marketing manager van Ridley. De fiets is nu beschikbaar bij Ridley dealers in Europa.

Matzwart design

Veel Shimano liefhebbers kijken sinds de aankondiging van de nieuwe Ultegra 11-speed uit naar fietsen met deze configuratie. Ridley is waarschijnlijk het eerste merk dat de Ultegra 11-speed groep aanbiedt op een fiets uit het nieuwe gamma. “We hebben voor de Fenix met de Ultegra 11-speed gekozen voor een matzwart design dat is afgeleid van het witte design waarmee Lotto-Belisol de voorjaarsklassiekers reed,” vertelt Bessemans.

Diamantvormige framebuizen

Kenmerkend voor de Fenix zijn de oversized diamantvormige buizen die de fiets zeer stijf, sterk en duurzaam maken. De staande achtervork is afgeplat, wat vibraties tijdens het rijden helpt absorberen en zorgt voor extra stabiliteit op slechte wegen. Ridley combineert de Shimano Ultegra 11-speed groep met een exclusief Rotor 3DF crankstel dat een hoge stijfheid koppelt aan een laag gewicht (tot 185g minder dan het originele Ultegra crankstel). Consumentenadviesprijs: € 2.699,-.

Reageer op dit artikel