nieuws

Pilot Cycles maakt titanium frames op maat

Fietsen

Pilot Cycles maakt titanium frames op maat
Pilot Cycles levert titanium frames binnen zes weken.

Pilot Cycles B.V. komt met een nieuw concept op de fietsenmarkt. De ambitieuze jonge ondernemers en absolute fietsfanaten Joris Claessens en Pieter van der Marel, die in 2012 zijn gestart met hun bedrijf, leveren titanium frames op maat, volledig naar wens van de gebruiker.

Pilot Cycles hanteert daarbij een vaste concurrerende prijs van € 1.999,- per frame. Voor die prijs zijn er tal van mogelijkheden; van press-fit bottombracket tot tapered headtube, 29er mountainbike of 650B, een cyclocrosser met schijfremmen of een racefiets met titanium voorvork.

Op zoek naar gespecialiseerde dealers

Pieter van der Marel: “We werken met gespecialiseerde dealers. Deze dealers zijn we momenteel aan het zoeken. We doen het vanwege onze beperkte capaciteit in etappes, zodat we de aspirant-dealers ook voldoende aandacht kunnen geven.”

Levering binnen zes weken

Hij legt uit: “Het werkt als volgt. Pilot-dealers nemen maten en wensen op van de klant en wij maken dan een ontwerp. Na goedkeuring gaat het frame in productie en wordt na zes weken afgeleverd bij de dealer.” Zo krijgt de klant een prachtige, onverslijtbare en exclusieve fiets met levenslange garantie. Alle onderdelen zijn duurzaam uitgevoerd. Zo zijn bijvoorbeeld de logo’s op de frames en onderdelen gestraald.

Titanium onderdelen

Naast frames biedt Pilot ook oersterke titanium onderdelen aan. Sturen (70 cm) bijvoorbeeld, maar ook stuurnokken, zadelpennen en voorvorken met en zonder schijfremopname. Pilot werkt samen met een groeiend netwerk van gespecialiseerde dealers.

Reageer op dit artikel