nieuws

Nieuwste ontwikkeling e-bikes: waterstof-brandstofcel

Fietsen

Nieuwste ontwikkeling e-bikes: waterstof-brandstofcel
De Alter Bike e-bike met waterstof-brandstofcel is mede ontwikkeld door Cycleurope, leverancier van onder meer Peugeot, Puch, Gitane, Kildemoes, Monark en Bianchi.

De eerste e-bike uitgerust met een waterstof-brandstofcel is gelanceerd door Cycleurope samen met twee partnerbedrijven. Deze opmerkelijke ontwikkeling biedt een prima alternatief voor het urenlang opladen van de accu. De ‘klaar-voor-gebruik’ brandstofcel hoef je alleen maar te verwisselen en je kunt weer een heel eind rijden op je e-bike.

De waterstofe-bike heeft een naam gekregen: Alter Bike en is gelanceerd onder de merknaam Gitane. Cycleurope stelt dat de Alter Bike ‘een nieuw concept is binnen de categorie elektrische fietsen die de fietser verlost van de beperkingen van een ‘traditionele’ e-bike, doordat er geen speciale oplader en stekkers nodig zijn, de e-bike lichter van gewicht kan zijn en de actieradius naar behoefte kan worden vergroot.’

Voor publieke fietsverhuursystemen

Cycleurope CEO Tony Grimaldi vertelde dat de Alter Bike vooral zal worden ingezet voor publieke fietsverhuursystemen. “Nog dit jaar zal de Gitane Alter Bike zijn entree maken in verschillende proefprojecten met verhuurfietsen in Frankrijk. In 2016 komt de innovatieve e-bike op de consumentenmarkt.

Een uitgebreider artikel over de waterstof e-bike leest u in de komendeTweewieler (verschijnt 14 juni) op pagina 3.

Reageer op dit artikel