nieuws

ISPO Brandnew award voor OPEN mountainbike

Fietsen

ISPO Brandnew award voor OPEN mountainbike
De OPEN O-1.1 heeft een zwaardere, witte lak, waardoor die 100 gram zwaarder is dan de O-1.0 en uitkomt op 986 gram.

Het fietsmerk OPEN, mede opgericht door de Nederlander Gerard Vroomen, heeft een ISPO Brandnew award in de categorie Performance gekregen. De ISPO Brandnew is verbonden aan de ISPO, ’s werelds grootste handelsbeurs op het gebied van sportartikelen. De jury, die bestaat uit voormalige awardwinnaars, specialisten, designers en vakpers, stelde erg onder de indruk te zijn van de mountainbike OPEN O-1.0.

Kernbegrippen bij de OPEN O-1.0 MTB zijn: open en simpel. OPEN medeoprichter Andy Kessler was ‘verbaasd’ over de toekenning van de prestigieuze award. “Deze award wordt doorgaans gewonnen door bedrijven en merken die al een paar jaar bezig zijn, terwijl wij nog maar een half jaar actief zijn op de markt. Het is fijn om erkend te worden voor je streven om oorspronkelijk te zijn binnen een industrietak die bekend staat om zijn innovatiekracht.”

Stand op ISPO Bike 2013

Als onderdeel van het winnen van de ISPO Brandnew award krijgt OPEN een stand op de ISPO BIKE die plaatsvindt van 25-28 juli 2013, en kan 100 gratis entreekaarten weggeven aan zijn klanten en fans andy@opencycle.com.

De andere oprichter van OPEN is Gerard Vroomen, die ook medeoprichter is van Cervélo. Zijn commentaar: “Het is echt geweldig om als technicus en productontwikkelaar deze erkenning te krijgen. Maar we willen niet alleen super goede fietsen maken, we willen ook dichter bij onze eindgebruiker zijn. Onze hele distributiestrategie en communicatie is daarop gericht. Dat we een stand op ISPO BIKE krijgen en gratis kaarten kunnen weggeven past uitstekend in deze strategie.”

OPEN O-1.0 en O-1.1

De OPEN mountainbikes zijn extreem lichte, sterke MTB’s. De OPEN O-1.0 is de ‘lichtste 29”er hardtail die wordt geproduceerd’, stelt OPEN. Met bekabeling in het frame, een BBright frame dat exclusief is ontwikkeld voor 29”er. Dit weegt minder dan de UCI-norm van 900 gram, namelijk 886 gram. Inmiddels is er ook de OPEN O-1.1 (foto). Die heeft een zwaardere, witte lak, waardoor die 100 gram zwaarder is dan de 1.0 en uitkomt op 986 gram.

Reageer op dit artikel