nieuws

Flyer verdubbelt garantie frames naar 10 jaar

Fietsen

Flyer verdubbelt garantie frames naar 10 jaar
Flyers in het Zwitserse landschap.

Flyer viert de tiende verjaardag van hun eerste model de C-serie met een verlenging van de garantieperiode op het frame van 5 naar 10 jaar. Dit geldt voor alle modellen. Het assortiment van Flyer bestaat uit 12 modellen, maar de C-serie is nog steeds het best verkochte model uit de collectie.

Duurzaamheid is een van de hoogste principes van het Zwitserse merk Flyer wat terug te zien in de gebruikte materialen in hun moderne fabriek in Huttwil. En dat blijkt ook uit de modellen: die blijven al jaren hetzelfde en zijn niet onderhevig aan de mode. De klassieke C-serie kreeg de nieuwste onderdelen en technieken, maar bleef de afgelopen 10 jaar onveranderd qua uiterlijk. Dat is opvallend in de fietsindustrie waar fabrikanten ieder seizoen met nieuwe modellen komen.

Jaarlijkse productie 50.000 Flyers

Biketec werd in 2001 opgericht en heeft daarbij het merk Flyer van de firma BKTech overgenomen. Door de snelle groei verhuisde het bedrijf in 2009 naar een modern pand in Huttwil. Het aantal medewerkers vertienvoudigde binnen 6 jaar tot ongeveer 200 mensen. De jaarlijkse productie bedraagt momenteel ongeveer 50.000 Flyers, verdeeld over 12 verschillende modellijnen. Flyer is marktleider in Zwitserland, het aandeel van de export is meer dan 50%, de belangrijkste markten zijn Duitsland, Nederland en Oostenrijk.

Niet overdraagbaar

Fabrikant van Biketec verdubbelt de framegarantie tot 10 jaar op framebreuk met terugwerkende kracht voor alle modellen sinds 2003. Deze uitgebreide garantie op Flyer frames is geldig voor geregistreerde Flyer rijders en rijdsters en is niet overdraagbaar.
Naast de 10 jaar garantie op het frame geeft Biketec 5 jaar garantie op materiaalfouten op specifieke onderdelen en 2 jaar garantie op de batterij. Voor gedetailleerde garantiebepalingen, zie de website van Flyer.

Reageer op dit artikel