nieuws

Ridley X-Night met SRAM hydraulische schijfrem

Fietsen

Ridley X-Night met SRAM hydraulische schijfrem
De X-Night cyclocross fiets van Ridley is uitgerust met SRAM Red 22 hydraulische schijfremmen.

Ridley lanceert de X-Night cyclocross fiets met SRAM Red 22 Hydraulische Road Disc (HRD) groep. Slechts een paar maanden na de introductie van de ‘gewone’ Ridley X-Night cyclocross fiets combineert het Belgische merk die al met de nieuwe Red 22 voor de consument.

“Onze nieuwste X-Night zet een nieuwe standaard neer in frames die worden gebruikt voor cyclocross. SRAM doet nu hetzelfde voor groupsets met de introductie van hun Red 22 met hydraulische schijfremmen. Deze twee ontwikkelingen hebben we gecombineerd tot een revolutionaire fiets die toch ook bereikbaar is voor cyclocross liefhebbers,” zegt Jochen Bessemans, Marketing Manager Ridley.

Ontwerp al afgestemd op schijfremmen

Bij de ontwikkeling van de nieuwe X-Night had Ridleys R&D-afdeling al een schijfremversie in het achterhoofd volgens Bessemans. “We hebben nauw samengewerkt met de professionele renners van het Telenet-Fidea cyclocross team. Ze hebben voor ons de X-Night met schijfremmen prototypes getest. We hebben heel bewust gewacht met het op de markt brengen totdat de schijfremmen voor race en voor cyclocross er waren in hydraulische uitvoering. Hydraulische schijfremmen bieden meer remkracht, ook onder extreme omstandigheden, en zijn daarom de ideale keuze voor de X-Night.”

De X-Night met SRAM Red 22 HRD zal beschikbaar zijn bij Ridley-dealers vanaf juni.

Reageer op dit artikel