nieuws

Merida Warp TT en Big.Nine E-Lite winnen goud en zilver bij Taiwan Excellence Awards 2013

Fietsen

Merida Warp TT en Big.Nine E-Lite winnen goud en zilver bij Taiwan Excellence Awards 2013
Merida's Warp TT is een tijdritracefiets, die speciaal ontworpen is voor het UCI Pro Team LAMPRE-MERIDA en ook gebruikt kan worden voor de triatlon.

Merida heeft een gouden en zilveren nominatie gewonnen in de 21ste editie van de prestigieuze Taiwan Excellence Gold Awards 2013. De gouden award is gewonnen voor de Warp TT, een tijdritracefiets, en de zilveren award is toegekend aan de Big.Nine E-Lite, een 29-er elektrische mountainbike.

De Taiwan Excellence Gold Awards, georganiseerd door het Taiwanese Ministerie van Economische zaken, worden algemeen erkend als het hoogste platform waarvoor prijzen te winnen zijn voor innovatieve producten van allerhande industrieën in Taiwan. De prijzen worden toegekend op basis van vier verschillende criteria: R&D, design, marketing en kwaliteit.

Dit jaar deden er 1.221 producten van 483 bedrijven mee in de race om een Taiwan Excellence Gold Award in de wacht te slepen. Uiteindelijk zijn er 10 ‘state-of-the-art’ producten bekroond met een ‘Gold Award’, waaronder de Warp TT van Merida.

Merida’s Warp TT is een tijdritracefiets, die speciaal ontworpen is voor het UCI Pro Team LAMPRE-MERIDA en ook gebruikt kan worden voor de triatlon. Voor beide toepassingen is een combinatie gevonden van een superieure aerodynamica van de complete fiets, een hoge torsiestijfheid en de grootst mogelijke keuze van aanpassingsmogelijkheden voor de diverse posities van de rijder (zie ook de video van de windtunneltests onder dit artikel).

Productkenmerken

Warp TT:

  • Merida heeft niet alleen veel energie gestoken in de aerodynamische optimalisatie als het aankomt op het frame, de voorvork en de zadelpen, maar ook in het creëren van de meest aerodynamische combinatie van stuur- en stuurpen – de ‘cockpit’ – die er op de markt verkrijgbaar is.
  • Met het speciaal gepatenteerde design, heeft de Warp TT volgens Merida van alle concurrenten het beste aerodynamische design bij een frontale windstroom. Waarbij de aanpassingsmogelijkheden van de rijder nog steeds uitstekend zijn.
  • Vergeleken met zijn voorganger Time-Warp bespaart de Warp TT 15 Watt bij een snelheid van 45 km/u door de aerodynamische aanpassingen.

Big.Nine E-Lite:

  • De Big.Nine E-Lite is een combinatie van een sportieve high-end mountainbike met bewezen succesvolle 29-er geometrie, aangevuld met de meest krachtige en populaire middenmotoraandrijving voor sportief gebruik.
  • Dankzij de slim geplaatste positie en stand van de motor voelt de geometrie en het rijgedrag bijna identiek aan de ‘gewone’ 29-er mountainbikes uit de Big.Nine serie.
  • Het resultaat is dat het rijgedrag zeer neutraal en stabiel is, mede door het lage en centrale zwaartepunt.
  • De aandrijving is voorzien van de Bosch middenmotor en biedt zeer uitgebalanceerde rijeigenschappen, door de goede gewichtsverdeling en warmteafvoer tijdens een lange klim.
Reageer op dit artikel