nieuws

Fiets van de toekomst?

Fietsen

Fiets van de toekomst?

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een keuze te maken tussen een normaal uitziende fiets waarmee je volledig op eigen kracht fietst of een lelijke motorfiets die ondersteuning biedt bij het fietsen. De bedrading in de e-bike is tegenwoordig zo verstopt, dat het onderscheid met een normale fiets bijna niet meer te zien is. Sinds de e-bike er steeds meer uit gaat zien als een ‘normale’ fiets, neemt de populariteit ook in grote mate toe. Fietsen mèt behulp van elektrische ondersteuning is nu mogelijk zonder op een ‘lelijk barrel’ te hoeven rijden.

Aangezien het marktaandeel van de e-bikes stijgt, is het wellicht een verstandige investering voor de fietsenverkoper om deze fietsen ook in zijn winkel aan te bieden. Waar het voor de ene fietswinkel steeds interessanter wordt om ook de e-bike te verkopen, blijven anderen stug bij enkel de verkoop van de ‘gewone’ variant. Om als verkoper de juiste beslissing te nemen, zijn er uiteraard meerdere factoren aanwezig dan alleen maar de stijgende populariteit van deze type fiets.

E-bike of toch gewone fiets?

Het mag wel duidelijk wezen dat het grootste onderscheid tussen de twee typen fietsen de aandrijving is. Waar de e-bike gebruik maakt van een accu en persoonlijke kracht, moet je het bij een normale fiets helemaal zelf doen. Qua uiterlijk verschil is er, zoals eerder ook al vernoemd, bijna niets meer aan te merken. De bedrading en accu zijn zo goed weggewerkt, dat de e-bike net zo goed aangezien kan worden voor een normale fiets. Waar wel een duidelijk verschil te merken is, is in de prijsklasse. De e-bike ligt in een aanzienlijk hogere klasse dan de meeste andere fietsen. De vraag is dus ook of de consument dit extra geld wel over heeft voor het gemak van een lichtere fietstocht, of dat ze alsnog liever een ‘gewone’ fiets kopen. Afgaande op het artikel over de stijging van het marktaandeel van de e-bike, is het in ieder geval de overweging waard.

Reageer op dit artikel