nieuws

Telegraaf e-biketest positief over ontwikkelingen e-bikes

Fietsen

Telegraaf e-biketest positief over ontwikkelingen e-bikes
Uitgeroepen tot testwinnaar door De Telegraaf: de Pegasus Premio Nu-E.

In De Telegraaf van zaterdag 13 april staan heel wat positieve opmerkingen over de ontwikkeling die e-bikes doormaken. Onder meer wordt gesteld dat de e-bikes er inmiddels uit zien als gewone fietsen, dat de bedrading netjes is weggewerkt, en dat motor en fiets een geheel zijn geworden. En de mooiste uitvinding vindt men cruisecontrol voor de e-bike. De Pegasus Premio Nu-E is testwinnaar.

“De modellen zijn steeds moderner,” vertelt Gerard Kroon van de Consumentenbond in het Telegraaf-artikel. “Bijna alle reguliere tweewielers zijn er ook in een elektrische uitvoering. Zelfs de ouderwetse opoefiets.”

Kwaliteit accu’s stijgt

Ook vermeldt het Telegraaf-artikel dat de kwaliteit van de accu’s stijgt. Kees Bakker van de Fietsbond, die samen met Kroon de test heeft opgezet: “Twee jaar geleden ging een accu, bij een maximale gebruik, zo’n 30 kilometer mee. Dat is inmiddels 70 kilometer.” Een stijging van meer dan 200 procent, geen sinecure.

Cruisecontrol voor de e-bike

Bakker roemt de ontwikkeling van de elektrische fiets met een soort cruisecontrol. “Je kunt instellen dat je constant 20 kilometer per uur wilt rijden. Ook al trap je zelf maar vijf kilometer, dan levert de fiets de resterende vijftien.” Hij noemt dit een ‘mooiere’ ontwikkeling dan de fiets zelf.

Pegasus testwinnaar

Hoewel zeven fietsen van de zestien geteste e-bikes de hoogste wwardering van vijf sterren krijgen, wordt er in het eindoordeel toch een testwinnaar uitgeroepen, namelijk de Pegasus Premio Nu-E. Deze wordt geleverd door ZEG. In het eindoordeel staat: ‘Vanwege de automatisch versnelling en de relatief lage prijs, is deze fiets de winnaar van de test!’

De Pegasus Premio Nu-E combineert de krachtige en betrouwbare ondersteuning van Bosch met de traploze versnelling van het NuVinci Harmony systeem. De jury schrijft in haar eindconclusie: ‘Uitstekende fiets met zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Automatisch traploze versnelling lijkt een echte meerwaarde op een elektrische fiets. Vanwege deze automaat en de relatief lage prijs de winnaar van de test.’

ZEG is zeer verheugd over deze uitverkiezing. Gérard Mimpen, directeur ZEG Benelux stelt: “Het was de eerste keer dat we aan de e-bike test hebben meegedaan en dan meteen tot testwinnaar te worden uitgeroepen, is super. Vanaf de introductie hebben we veel vertrouwen gehad in het Bosch-systeem en het breed in de collectie opgenomen. De combinatie met Nu Vinci Harmony is een hele mooie. Het is het ultieme fietsplezier. Deze uitverkiezing helpt natuurlijk om het merk Pegasus op de kaart te zetten. Het is een mooie opsteker voor onszelf en voor onze ondernemers. De komende tijd gaan we proberen deze uitverkiezing tot een commercieel succes te maken.”

Reageer op dit artikel