nieuws

Sparta E-bike Testcenter feestelijk geopend

Fietsen

Sparta E-bike Testcenter feestelijk geopend
Algemeen directeur Sparta Huub Snellen fietst door de deur van het nieuwe E-bike Testcenter in Apeldoorn.

Vrijdag 19 april werd het Sparta E-bike Testcenter feestelijk geopend. Algemeen directeur Huub Snellen reed door de ‘deur’ en daarmee was de opening een feit. In het testcenter staan 24 verschillende Sparta-modellen waarop elke vrijdag, zaterdag en zondag door consumenten kan worden proefgereden.

Men mag spontaan langskomen, maar meestal wordt van tevoren een afspraak gemaakt. Dat kan via sparta.nl, waar men de Elektrische Fietstest kan doen. De oproep om deze te doen is momenteel veelvuldig te horen op Radio 1, 4 en 5. “Geïnteresseerden kunnen via deze digitale fietstest een proefrit boeken bij een Sparta-dealer, of gebruikmaken van een van onze opstapdagen, die we door het jaar heen bij 400 dealers organiseren. Lukt een van deze mogelijkheden niet, dan kunnen ze naar het Sparta E-bike Testcenter komen en hier komen proefrijden,” vertelt Marco Kalden, Marketing Manager Sparta.

Juiste model in zeven stappen

De Elektrische Fietstest bestaat uit zeven stappen, waarin op een informatieve maar ook aansprekende en humoristische manier de keuze voor de juiste fiets wordt begeleid door ‘hoofd Testlab Bas de Waal’. Consumenten weten hierdoor welke modellen het best bij hen passen om op proef te rijden bij de dealer, of in het testcenter. Mochten ze de test nog niet hebben gedaan, dan staan in Apeldoorn een aantal schermen klaar waarop ze de test alsnog kunnen doen.

In het Sparta E-bike Testcenter staan 24 modellen klaar voor een proefrit. Veel daarvan ook nog in een tweede kleur. Elke openingsdag zijn twee mensen in het testcenter aanwezig om de bezoekers te helpen en te adviseren in de keuze voor een passend model. Er zijn twee routes in de buurt uitgezet met pijlen waarlangs men de fietsen kan uitproberen.

Gedachtengoed achter ontwikkeling

De Elektrische Fietstest is niet alleen in het leven geroepen om consumenten te ondersteunen in hun keuze voor een passende e-bike, maar heeft ook als achtergrond om het gedachtengoed achter Sparta e-bikes duidelijk te maken. “Achter alles wat wij ontwikkelen, zit een reden,” aldus Kalden. “Waarom zit een accu in de framebuis? Waarom werken we met geïntegreerde verlichting? Waarom zit de motor op verschillende plaatsen? ‘Bas de Waal’ geeft daar uitleg over. Zo krijgen consumenten ook meer informatie waarom wij het bij Sparta doen zoals wij het doen, waar we voor staan.”

Reageer op dit artikel