nieuws

Sparta E-bike Testcenter

Fietsen

Sparta E-bike Testcenter
In het E-bike Testcenter kunnen alle Sparta e-bikes worden uitgeprobeerd of bekeken .

Vrijdag 19 april is het zover. Op de locatie aan de Wilmersdorf 44 in Apeldoorn opent Sparta het grootste e-bike testcentrum van Nederland. De opening zal om 10.00 uur op passende wijze worden verricht door Algemeen Directeur Huub Snellen. Na de opening kunnen elke vrijdag, zaterdag en zondag de meer dan 20 verschillende soorten elektrische fietsen van Sparta door iedereen worden getest.

Na 15 jaar e-bike innovatie is het assortiment elektrische fietsen van Sparta uitgegroeid tot meer dan 20 modellen. Daarmee is het voor de meeste tweewielerspeciaalzaken onmogelijk alle fietsen in hun showroom te presenteren. En dat is jammer, want iedere elektrische fiets is voor een bepaald gebruik of gebruiksdoel ontwikkeld. Met de opening van het E-bike Testcenter is er een locatie waar alle fietsen uitgeprobeerd of bekeken kunnen worden. Daarmee wordt het mogelijk het verschil in systemen, motoren en acculocatie aan den lijve te ondervinden. Ook de elektrische bakfiets, vouwfiets en de diverse elektrische lifestyle fietsen zijn in Apeldoorn uit te proberen.

Advies en begeleiding

Bezoekers aan het E-bike Testcenter krijgen deskundig advies en begeleiding bij de zoektocht naar hun ideale elektrische fiets. Een elektrische fietskoper moet namelijk veel meer keuzes maken dan de koper van een gewone fiets. Goed advies staat dan ook centraal in het testcentrum. Geïnteresseerden kunnen nu al een Elektrische Fietstest doen op sparta.nl.

Gebruikmaking van het E-bike Testcenter door dealers

Marco Kalden, Marketing Manager Sparta: “We zien nu al dat onze dealers handig van het E-bike Testcenter gebruik maken. Bijvoorbeeld om specifieke modellen uit te proberen of te verwijzen naar het testcenter om een specifieke kleur ‘in het echt’ te komen bekijken. Naast de testmodellen staan alle kleurvarianten van de elektrische modellen voor bezichtiging uitgestald.

Geen verkoop

Er kunnen overigens geen elektrische fietsen worden gekocht bij het E-bike Testcenter. Niet alleen is het niet toegestaan, de deskundigheid van de tweewielerspeciaalzaken is gewenst voor het bepalen van de juiste framemaat, advies over de verzekering en aanverwante zaken. Geïnteresseerden worden met een advies over hun passende elektrische fiets doorverwezen naar hun Sparta e-bike dealer.

Alle bezoekers aan het testcentrum kunnen naast een goed advies en een leuke testrit rekenen op een verse kop koffie en een plak cake!

Reageer op dit artikel