nieuws

Olympia introduceert nieuwe EGO RS racefiets

Fietsen

Olympia introduceert nieuwe EGO RS racefiets

De Olympia EGO heeft voor modeljaar 2013 een flinke restyling ondergaan, vandaar de toevoeging RS. De EGO RS valt binnen het mid-range segment van Olympia, maar het prestatieniveau en de afwerking zijn volgens de Italianen vergelijkbaar met fietsen uit het topsegment.

De EGO RS van Olympia heeft een frame van T700 carbon, met een zogeheten ‘monocoque structuur’. Een gelakt frame weegt niet meer dan 1.100 gram. Alle bekabeling is netjes in het frame weggewerkt. Het 1.5 inch balhoofd loopt taps toe en rust op een carbon moncoque voorvork.

De bottom bracket is van het PressFit type, de EGO RS is uitgerust met de Shimano Di2 elektronische schakelgroep.

De EGO is leverbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Beschikbare kleurencombinaties zijn wit/carbon en carbon/grijs/fluorescerend geel.

Reageer op dit artikel