nieuws

Cancellara wint Parijs-Roubaix op Trek Domane met Iso Speed decoupler

Fietsen

Cancellara wint Parijs-Roubaix op Trek Domane met Iso Speed decoupler
Cancellara op de Trek Domane tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Fabrikanten doen er alles aan om de ‘Hel van het Noorden’ zo draaglijk mogelijk te maken voor de coureurs. Fabian Cancellara won afgelopen weekeinde Parijs-Roubaix op een Trek Domane, waarbij de Iso Speed decoupler voor (een beetje) comfort zorgde.

Trek ontwikkelde de Domane vorig jaar in nauwe samenwerking met Fabian Cancellara. Daarbij lag niet alleen nadruk op comfort, maar natuurlijk ook op kracht en stijfheid. Een lastige combinatie, maar met de IsoSpeed decoupler – ook bekend als IsoSpeed ontkoppelaar – lijkt een mooi compromis gevonden. De decoupler isoleert de beweging van de zitbuis van de rest van het frame, zodat de zitbuis vrij is om alle trillingen vanuit de weg te absorberen. De stijfheid wordt door deze constructie behouden.

Carbon rasracer

De Domane is een 600 OCLV carbon rasracer met endurance geometrie, die naast de IsoSpeed decoupler ook gekenmerkt wordt de Power Transfer Construction van onderbuis en liggende achtervork voor optimaal rendement, IsoSpeed voorvork, Bontrager IsoZone stuur, BB90 oversized bottom bracket, E2 asymmetrische stuurbuis en E2 balhoofdbuis.

Reageer op dit artikel