nieuws

Australië per roeifiets

Fietsen

Australië per roeifiets
De Carbon THYS 209 waarop Ralph Tuijn Australië heeft ‘overgestoken’ van Brisbane naar Perth.

Oceaanroeier, avonturier en schrijver Ralph Tuijn heeft er weer een prestatie bij gezet: hij heeft Australië ‘overgestoken’van Brisbane naar Perth per roeifiets. Hij heeft dit traject van 4.518 km in 26 dagen afgelegd, een enorm knappe prestatie vooral omdat hij dit solo deed, zonder enige begeleiding of verzorging. De roeifiets waar hij op rijdt is de Carbon THYS 209.

Ralph Tuijn heeft verslag gedaan van zijn reis. Met een zeer basic uitrusting heeft hij zich weten te redden. “Het was weer een heerlijk avontuur met bijzonder overnachting plekken. In dit verschrikkelijk dure land doe ik er alles aan om de overprized caravan parks en hotels te vermijden. Vooral veel slapen in de bush, maar daarnaast ook in een wasserette, kroeg, onder de luifel van een benzine station, op een golf course, in een caravan van de eigenaren van een caravan park, op de achterbank van een auto bij een rest area zodat ik mijn tent niet in de regen hoefde op te zetten, in een stadspark, in het Meckering earthquake memorial om weer aan de regen te ontsnappen en in een grote achtertuin in de stad Midland waar ik dacht dat ik mijn tent ongezien opgezet had totdat ik in de morgen gewekt werd met de vraag of ik mijn eieren gebakken of gepocheerd wilde hebben.”

Ralph heeft nu een kleine week ‘vrij’ , dan vliegt hij naar de Cocos eilanden om zijn Indische oceaan oversteek te vervolgen in zijn speciaal geprepareerde roeiboot. Als Ralph dit volbrengt is hij de eerste mens die alle oceanen is overgeroeid.

Het roeifietsen is Ralph goed bevallen, hij wil over een halfjaar Australië nog eens overdoen via de moeilijkere noordelijke route. Daarna wil hij Afrika en zuid Amerika per roeifiets doorsteken zodat hij werkelijk rond de hele wereld geroeid Meer lezen: www.rowingbike.com en www.ralphtuijn.nl.

Reageer op dit artikel