nieuws

Sparta ION DT gestolen tijdens testrit

Fietsen

Sparta ION DT gestolen tijdens testrit
Een e-bike dief heeft afgelopen zaterdag een Sparta ION DT gestolen tijdens een testrit.

Sparta meldt dat afgelopen zaterdag 23 maart een Sparta ION DT is gestolen tijdens een testrit in Warmond. Het is onduidelijk of dit een eenmalige diefstal is, of dat de dader vaker zal proberen toe te slaan. Om dit laatste te voorkomen, raadt Sparta u aan om iedere testrijder om legitimatie te vragen en de gegevens te noteren/kopiëren.

Het is waarschijnlijk dat de dader zal proberen een lader voor deze ION DT aan te schaffen. Sparta vraagt aan zijn dealers om alert te zijn indien er een koper voor een ION DT lader (of tweede lader) zich in de winkel meldt. Het framenummer van de gestolen ION DT is SP2134313.

Framenummer controleren

Sparta: ‘Controleer altijd het framenummer bij de verkoop van een ION DT lader. Uiteraard kan dit ook door een diagnoseformulier via de E-Bike Service Terminal aan te maken. Neemt u bij twijfel contact op met het EBSC. Zij kunnen het framenummer voor u controleren.’

De dader voldoet aan het volgende signalement:

  • Man, rond 60 jaar
  • Lengte tussen 1.75 en 1.80 cm
  • Slank postuur
  • Donker haar, grijs aan de slapen
  • Bril dragend
  • Gekleed in een donkere driekwart jas met capuchon
Reageer op dit artikel