nieuws

Red Dot award voor Koga X29-Runner

Fietsen

Red Dot award voor Koga X29-Runner
Een gorillakop siert het frame en zadel van de Koga X29-Runner. Aanleiding hiervoor was de gorilla genaamd Koga die vorig jaar ontsnapte uit de dierentuin van New York.

De ‘red dot award: product design 2013’ is toegekend aan de Koga X29-Runner. De internationale jury was onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze bijzondere mountainbike en beloonde dit met deze internationaal erkende designprijs. De jury ontving dit jaar maar liefst 4.662 producten ter beoordeling in 19 verschillende categorieën. De Koga X29-Runner was de winnaar in de categorie ‘Leisure/Outdoor’.

De prijsuitreiking vindt plaats op 1 juli 2013 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA X29-Runner krijgt vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het red dot design museum.

Onderhoudsvrije full carbon voorvork

De Koga X29-Runner is een super lichtgewicht 29’er Mountainbike/Hybride (9,9 kg) die zich zowel thuis voelt op het strand en de weg als op mountainbike trails. Kenmerkend is de optimale wendbaarheid door de onderhoudsvrije lichtgewicht full carbon vaste voorvork. Het matzwarte design met groene kleuraccenten is helemaal in lijn met de kleurtrend voor het komend seizoen. Aardig detail is de gorillakop die het frame en zadel siert. Aanleiding hiervoor was de gorilla genaamd Koga die vorig jaar ontsnapte uit de dierentuin van New York.

De basis van de X29-Runner bestaat uit een compleet handgebouwd smooth-welded frame van triple hardened en triple butted 7005 Aluminium. Voorzien van een tapered head tube, geïntegreerde headset, Press Fit BB en uitwisselbare derailleurpat. Afgemonteerd met onder meer een Deore XT achterderailleur, Shimano SLX 2013 componenten, Tektro Aurigo Pro schijfremmen en een 2 x 10 speed aandrijving. Voorzien van Schwalbe Furious Fred Evolution 2.0 semi-slick banden voor de biker die van snelheid houdt.

Reageer op dit artikel