nieuws

Antec toont nieuwe accu-capaciteitsmeter en nieuw aandrijfsysteem

Fietsen

Antec toont nieuwe accu-capaciteitsmeter en nieuw aandrijfsysteem
Naafmotor met geïntegreerde controller.

Antec presenteert een nieuwe, universele accu-capaciteitsmeter, de Alafatron AT-02-UP. De meter is ontwikkeld voor het eenvoudig en snel testen van e-bike accu’s, e-scooter accu’s, accu’s van tuinmachines en gereedschappen en accu’s voor andere toepassingen.

Met de compacte accu-capaciteitsmeter van Alafatron kunnen alle cyclische oplaadbare accusoorten in een bereik van 6V tot en met 48V worden gemeten. De meter toont na de ontlaadsessie de (rest)capaciteit van de accu. Het apparaat herkend de accusoort en accuspanning. Ontlaadstroom kan door de gebruiker op het apparaat worden ingesteld. De ontlaadsessie verloopt automatisch waarna de essentiële data via de geïntegreerde printer afgedrukt kunnen worden. De meter wordt geleverd met software voor PC.

EASYS aandrijving

Alfatron is een dochteronderneming van Antec, fabrikant van elektrische fietsen en elektrische aandrijfsystemen in Arnhem. Antec introduceert ook het nieuwe aandrijfsysteem EASYS generatie 2, waarmee de Antec-fietsen voortaan zijn uitgerust. Het systeem kan ook gebruikt worden om een ‘normale’ fiets om te bouwen tot een elektrische fiets. De borstelloze naafmotor met geïntegreerde controller kan in achter- of voorwiel worden ingezet en kan softwarematig volledig naar wens van de berijder worden geprogrammeerd. Het nieuwe systeem heeft afstandsbesturing voor Aan/Uit met antidiefstalcode en een universeel LCD display met elektronische bel. Er zijn versies voor e-bike en pedelec.

Reageer op dit artikel