nieuws

Yamaha introduceert MBK e-bike

Fietsen

Yamaha introduceert MBK e-bike
Yamaha toonde de MBK e-bikes tijdens de Motorbeurs in Utrecht.

Yamaha is in Japan al vele jaren actief met zijn eigen PAS e-fietsen, maar binnenkort start in ons deel van de wereld een nieuwe activiteit op dat gebied. Rondom de PAS unit van Yamaha – van aandrijftechniek tot de accu en de regeltechniek – bouwt MBK nieuw ontworpen elektrische fietsen en die zullen ook in ons land onder de merknaam MBK worden verkocht.

Tijdens de motorbeurs in Utrecht toonde Yamaha Nederland de eerste voorseriemodellen aan het publiek. Die gelegenheid was volgens een woordvoerder bewust gekozen omdat men op een wat jongere doelgroep gaat mikken.

Niet alleen bij Yamaha-scooterdealers

De distributie zal in mei van start gaan en daarvoor bouwt Yamaha een nieuw netwerk op, dat voor een deel zal bestaan uit de bedrijven die nu al met de Yamaha scooters actief zijn.

Yamaha onderstreept dat ze vooralsnog niet van plan zijn ook de gewone MBK fietsen te gaan voeren. Alleen de nieuwe lijn e-fietsen komt op het menu te staan. Ze hebben zoals gezegd een Japans hart, maar worden in Taiwan gebouwd.

Reageer op dit artikel