nieuws

Ridley Fenix: nieuw frame voor kasseienklassiekers

Fietsen

Ridley Fenix: nieuw frame voor kasseienklassiekers

De Ridley Fenix is het nieuwste frame voor de Lotto-Belisol ploeg. Voor de consument is er een speciale, betaalbare Ridley Fenix Classic-uitvoering.

“De Fenix kost minder dan de helft van een doorsnee profkader, waardoor het ook voor de gewone wielerliefhebber mogelijk wordt om met een absoluut topframe te rijden zonder heel diep in de portemonnee te moeten tasten,” zegt Jochen Bessemans, PR & Marketing Manager van Ridley.

Kasseien
De opvallende Fenix is ontwikkeld voor wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Bessemans: “Het is een fiets die zeer stijf, sterk en duurzaam is door de oversized diamantvormige buizen, maar tegelijk comfort biedt doordat de vorm van de staande achtervork trillingen absorbeert en stabiliteit brengt.”

Speciale editie: de Classic
Bij de start van de kasseienkoersen lanceert Ridley voor de consument de Fenix Classic. Het design is hetzelfde als de fiets van de profs. De Classic is afgemonteerd met Campagnolo Chorus en een Rotor-crank. Om het comfort te verhogen, krijgt de fiets het dikkere 4ZA ‘comfort’ stuurlint en 25 mm Continental GrandPrix 4-Season banden. Adviesprijs: 2.699 euro.

Reageer op dit artikel