nieuws

Merida presenteert Lampre Proteam

Fietsen

Merida presenteert Lampre Proteam
Opvallende teamkleding van Lampre Merida.

Beroemde wielrenners als Petacchi, Pozzato en Scarponi zijn onderdeel van de Lampre Merida ProTour wielerploeg. Deze werd onlangs tijdens de jaarlijkse perspresentatie van Merida op Mallorca gepresenteerd. Er was veel aandacht van de pers: ruim 300 journalisten en dealers uit 26 landen woonden de presentatie bij. De reden voor Merida om naast het MTB-team ook een wielerploeg te gaan sponsoren, is om consumenten ervan te overtuigen dat Merida naast de mountainbikes ook al jaren een hoogstaand assortiment racefietsen heeft.

“Met deze sponsoring laten we zien dat we bij Merida topproducten maken, niet alleen in mountainbikes. We zijn een compleet sportfietsenmerk. Toprenners trekken de aandacht en we verwachten veel van de sponsoring. Onze Merida-dealers kunnen teamreplica’s en teamkleding in hun winkel gaan verkopen,” aldus directeur voor de Benelux van Merida Peter Koperdraad. De teamfietsen van Lampre Merida hebben een opvallend uiterlijk, met overwegend zwart en groen van Merida, met hier en daar wat fuchsia details, de kleur van Lampre. Italiaans design, made in Taiwan and China.

Derde Merida-fabriek in China

Tijdens de perspresentatie op Mallorca liet senior president Yang weten dat Merida blijft groeien. Het merk produceert jaarlijks ruim vier miljoen fietsen en is daarmee een van de grootste fietsproducenten ter wereld. Merida heeft naast het hoofdkantoor in Taiwan twee fabrieken in China en een assemblagefaciliteit in Duitsland voor de productie van e-bikes. Dit voorjaar wordt in China een derde fabriek geopend waar jaarlijks 1,5 miljoen fietsen geproduceerd kunnen worden.

Mountainbiketeam en Big Seven

Onder mountainbikers heeft Merida een grote naamsbekendheid, mede door de successen van rijders als José Hermida en Gunn-Rita Dahle. Maar ook de Nederlander Rudi van Houts maakt al jaren onderdeel uit van het team. Hij werd afgelopen jaar uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar in Nederland. Bij de collectie mountainbikes voor 2014 valt de Big Seven op, met 27,5 inch de opvolger van de 26 inch fiets. Speciaal voor mensen die nog twijfelen over een 29-er of voor mensen voor wie de 29-er gezien hun lengte achteraf toch te groot blijkt te zijn.

Commercial race/mtb

Inmiddels is een commercial opgenomen waarin wielrenner Pozzato en mountainbiker Hermida gezamenlijk optreden met als boodschap ‘Mountainbike meets race’. Deze commercial zal bij alle grote wielerkoersen op Eurosport worden vertoond. “Onze dealers krijgen het filmpje ook en kunnen deze op hun site of in de winkel laten zien”, aldus Peter Koperdraad.

In het maartnummer van Tweewieler vindt u een uitgebreid interview met directeur Peter Koperdraad van Merida Benelux.

Reageer op dit artikel