nieuws

Maaf Bikes introduceert elektrische ligfiets

Fietsen

Maaf Bikes introduceert elektrische ligfiets
Comfortabel: elektrische ligfiets van Maaf Bikes.

Een primeur op de komende Fiets en Wandelbeurs in de RAI (9 en 10 februari): de elektrische ligfietsen van het Nederlands-Duitse bedrijf Maaf Bikes. ‘Vanaf nu is de ligfiets, in elektrische vorm, een aantrekkelijk alternatief voor de forenzende automobilist,’ stellen de makers.

De E-bike van Maaf Bikes is een relaxfiets waarin de fietser als het ware half achterover leunt als in een comfortabele fauteuil, terwijl de elektrische motor in het voorwiel het zwaarste werk doet. Goed overzicht houdend en slechts heel licht meepeddelend, haal de fietser makkelijk 25 kilometer per uur.

Shimano Alfine

De ligfiets wordt standaard geleverd met Shimano Alfine 8V. Upgrades met Rohloff en Schlumpf zijn mogelijk. De 36V / 10A LifePo4 Accu heeft een actieradius van zo’n honderd kilometer en is weggewerkt in de zitting. Nog een bijzonder detail: de ketting is in het frame weggewerkt. Dat is onderhoudsarm en maakt tegelijk een klipje op de broekspijpen overbodig. Optioneel worden er werk- of vakantietassen meegeleverd.

Reageer op dit artikel