nieuws

ISO certificering voor Sparta

Fietsen

ISO certificering voor Sparta
De eerste Sparta Bosch modellen met ISO certificering worden inmiddels geproduceerd in Apeldoorn.

Sparta rondde eind vorig jaar in recordtijd de ISO certificering af. Een ISO certificering is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Hoewel de norm niet noodzakelijk is voor de productie van elektrische fietsen vond de Apeldoornse fietsfabrikant certificering wel van belang om klaar te zijn voor de toekomst. De eerste Sparta Bosch modellen met ISO certificering zijn inmiddels geproduceerd.

Met nieuwe producten komen nieuwe eisen. Als marktleider in elektrische fietsen heeft Sparta besloten nu al aan die eisen te willen voldoen. Het certificeringsproces is aanzienlijk sneller verlopen dan was voorzien; dit is volgens Sparta te danken aan de jarenlange ervaring met de productie van elektrische fietsen.

Een ISO 9001 certificering is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. ISO wordt gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen haar klanten. Daarnaast wordt getoetst of het product voldoet aan de wet- en regelgeving die van toepassing is. De certificering is door een externe, onafhankelijke partij verstrekt.

Reageer op dit artikel