nieuws

Trek wint hoofdprijs: E-bike van het Jaar

Fietsen

Trek wint hoofdprijs: E-bike van het Jaar
TM500+ winnaar van verkiezing E-bike van het Jaar.

Een opvallende fiets dit jaar bij de genomineerden voor de E-bike van het Jaar, de Smart E-bike. Toch was het dit keer het Amerikaanse merk Trek dat met de hoofdprijs de deur uit ging.

De jury van de E-bike van het Jaar koos voor de Trek TM500+, voor de Smart E-Bike en de Sparta ION RXS+. De Trek heeft een grote actieradius, een optimale gewichtsverdeling en het uitermate betrouwbare Bosch systeem zijn de sterke punten van deze fiets.

 

Wederom Bosch

Het Bosch e-bike aandrijfsysteem is bezig met een grote opmars in Nederlands. Vorig jaar was er nog maar één deelnemer die was afgemonteerd met Bosch, de winnaar Cannondale E-serie. Dit keer waren er maar liefst acht van de zevenentwintig fietsen voorzien van het Bosch systeem.

 

Meer e-bike inzendingen dan ‘gewone’ fietsen

Het is pas de derde keer dat de RAI Vereniging deze verkiezing voor E-bikes organiseert maar toch waren er dit jaar wederom meer e-bikes dan ‘gewone’ fietsen ingezonden voor deze wedstrijd. Dat onderstreept nog eens extra hoe belangrijk de e-bike is geworden voor de fietssector.

Reageer op dit artikel